En 13-årig tjej blir retad för att hon samlar skräp i sin stad, nu är hon ett föredöme för människor världen över

sofia

18 Maj 2019

En 13-årig tjej blir retad för att hon samlar skräp i sin stad, nu är hon ett föredöme för människor världen över
Advertisement

Om alla vidtog personliga åtgärder för att stoppa det utbredda problemet med föroreningar i vår miljö, skulle planeten Jorden vara en bättre plats för det finns inte några globala initiativ som slår det stora hjärtat hos de personer som är mest känsliga för ödet av vårt gemensamma hem. Just detta handlar historien om Nadia Sparkes om, en 13-årig tjej från Norwich i England, som blev mobbad för att hon samlade skräp på gatorna före och efter skolan.

via BBC UK

Advertisement

Facebook

Varje dag lämnar Nadia sitt hem för att gå till Norwich High School i Storbritannien och plockar upp kilo efter kilo skräp på gatorna i den charmiga lilla staden. om Den modiga 13-årigens gest har inspirerat många av de lokala kamraterna till att hänga på hennes initiativ för att göra planeten till en bättre plats, men många mobbar henne i stället hela tiden genom att kasta skräp på henne och ge henne det nedsättande namnet "trash girl" (på svenska, "soptjejen").

Men Nadia gillar det namnet eftersom hon kopplar det mer till namnet på en superhjälte för bevarandet av planeten och det är ingen tillfällighet att hennes Team Trash Girl Facebook-sida blivit populär på nätet i hela England.

Facebook

Den trettonåriga flickan från Norwich som plockar skräp på gatorna varje morgon till och från Hellesdonskolan och rensade staden på plast och burkar som den var full av har kommit långt. Ett initiativ så modigt och fullt av goda känslor om vår planetens hälsa, att skolan som Nadia Sparkes går i har bestämt sig för att omvandla det till ett konstnärligt välgörenhetsprojekt.

Hur kan vi avsluta artikeln om inte med att önska den här 13-åriga tjejen ett stort lycka till. Hon är ett föredöme av kärlek till vår miljö som vi alla borde följa.

Advertisement

Facebook

Advertisement