12 saker du kan börja göra nu för att rädda planeten - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
12 saker du kan börja göra nu för…
20 episka bilder av barn som får dig att skratta högt 16 roliga lösningar utarbetade av människor utan pengar men med stora hjärnor

12 saker du kan börja göra nu för att rädda planeten

Av Linda Solari
2.374
Advertisement

Hela tiden bombarderas vi med nyheter som varnar oss för att jordens hälsa ständigt förvärras, att många av de ovanliga fenomen som uppstår beror på klimatförändringarna och att världen om några år inte längre kommer att vara densamma. En fråga som då uppstår spontant är: vi, på vårt lilla sätt, vad kan vi göra? Många kommer att säga "ingenting", men säkert för att vara i fred med sitt samvete, men det är värt att försöka med allt, för att ge vårt lilla bidrag för att försöka rädda vår vackra planet.

Dessa uppfinningar, förutom att vara lysande, respekterar också planeten: här är 15 saker du kan göra för att börja ta hand om planeten, börja nu!

Återvinna plastflaskorna.

Det finns inga hörn av planeten som inte är förorenad av plast: det här materialet tar inte bara århundraden att bryta ned men sätter hela ekosystemet i fara.

Förutom att begränsa inköp av produkter som gör en överdriven användning av plast (även förpackningar), bör du återvinna det!

Behållare av miljövänliga burkar.

Visste du att plastringen som används för att tillverka packar med 6 burkar är en av de främsta dödsorsakerna hos djur orsakade av föroreningar?

Det är en ansvarsfull handling att återvinna plastnätet ifråga, ännu bättre är det att undvika att köpa produkter som levererar det i den här typen av förpackning.

Vissa företag (som E6PR) har utformat dessa ringar som respekterar miljön: de bryts ner på kort tid och skadar inte djur på något sätt.

Advertisement

Livsmedelsförpackningar gjorda av bivax.

Hur många gånger har du ätit lunch på jobbet inslaget med en enorm mängd plast? Bee's Wrap erbjuder ett plastförpackningsmaterial för att förpacka mat: arken som skapats av detta företag är gjorda av bomull, bivax, jojobaolja och naturligt harts. Du kan även återanvända dem, det är bara att tvätta!

Turbin som drar vatten från vattnet.

Har du hört talas omWaterSeer? Det är en teknologisk enhet som kan få vatten från den luftfuktighet som finns i luften. Det innebär att ge tillgång till vatten även på platser som inte har tillgång till det. Energikostnaderna är minimala (150 watt / timme) och kan lagra upp till 37 liter vatten per dag.

100% komposterbara behållare.

Den indonesiska start-upen Avani vill ersätta varje plastbehållare med andra mer miljövänliga. De erbjuder en rad 100% komposterbara produkter (glas, bestick, sugrör, väskor, påsar) av papper och majsstärkelse. De löses upp inom ett och ett halvt år!

Advertisement

Skor skapade med plastavfall som samlats i haven.

Adidas har skapat en rad sportkläder och sportskor helt och hållet skapat med plastavfall som har samlats från oceanerna. Köpa det betyder att hjälpa till att städa upp oceanerna!

Vattentäta plånböcker av "bananskinn".

Självklart är det inte riktig bananskinn, men materialet som härrör från bearbetningen av rester från bananträden är mycket lik skinnet. Detta företag har funnit ett sätt att använda trädens löv och stammar, som tidigare lämnades för att förmulta, för att skapa vattentäta plånböcker och kalendrar. På varje produkt ritas ett traditionell motiv av Mikronesien för hand, ön för Green Banana Paper.

Advertisement

Flaskor som börjar ruttna när de är tomma.

image: dezeen.com

Den fantastiska ideen skapades av den unge Ari Jónsson: en flaska gjord av vatten och agarpulver håller formen tills den innehåller vätskan och börjar sönderfalla när den är tom. Om du vill kan du också äta den (om någon gillar smaken av tång!).

Ätbara vattenbubblor.

Dessa tångbubblor kan fyllas med vatten och ökar då inte plastavfallet. Företaget heter Ohoo!. De som har testat produkten kunde inte låta bli att visa sin förvåning!

Advertisement

Duschen med 70% mindre vatten.

Nebia är duschhuvudet som sparar upp till 70% vatten: det fungerar genom att minska vattenstrålen i miljoner små bubblor. Det har visat sig att om 76 liter vatten behövs för en vanlig dusch medNebia endast 23 .

Kyrkogården som sparar träden.

Capsula Mundi-företaget behandlar två mycket viktiga ämnen: död och avskogning. Bekymrade över de naturområden som utplånas varje år för att ge plats till urbaniseringen, erbjuder företaget möjligheten att begrava den avliden i en äggformad nedbrytningsgsbar kista (eller urna), som är placeras direkt i marken. Ovan planteras ett träd, valt i livet av den avlidne, som tas om hand av den avlidnes familj.

På så sätt skulle kyrkogårdar få ett helt annan utseende och planeten skulle gynnas.

Den intelligenta termostaten.

Nest är termostaten som vi alla skulle vilja ha hemma: den stänger av värmesystemen när alla familjemedlemmar lämnar huset och kan fjärrstyras via en app. Vad som skiljer den från andra tekniska termostater är det faktum att Nest upptäcker de boendes preferenser, och föreslår en uppvärmningsplan som optimerar systemets kostnader och effektivitet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack