Denna traktor eliminerar ogräs utan att använda herbicider: så här lyckas den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Denna traktor eliminerar ogräs utan…
15 vanliga vanor som kan skada din hälsa ... även om du inte känner till det 18 tips för bilen som kommer att spara mycket tid

Denna traktor eliminerar ogräs utan att använda herbicider: så här lyckas den

Av Linda Solari
1.477
Advertisement

Tror du också att historien går runt och att vi snart kommer att återvända till vad våra förfäder gjorde? Faktum är att även idag har vi några tips om denna trend: Flame Engineering Inc. är ett amerikanskt företag specialiserat på försäljning av eldkastare för traktorer. Verkar detta absurt? Detta är inget annat än en gammal teknik som används för att utrota ogräs från fälten. Med tanke på farorna med kemiska bekämpningsmedel verkar eld vara den alternativa lösningen.

Ekologiska jordbrukare har få resurser för att bekämpa ogräs som växer bland grödor, som hotar deras utveckling: för att eliminera dem kan de bara använda ekologiska produkter eller göra det manuellt. Nu verkar en gammal metod, lite moderniserad, ha kommit tillbaka till mode.

Metoden innebär installationen på traktorerna av många propanbrännare som avger eld som gör ogräs till aska. Effektiviteten ligger inte i det faktum att växterna brinner, snarare av det faktum att den cellulära strukturen på detta sätt förstörs. Faktum är att växten inte kommer att kunna växa igen eftersom rotsystemet också kommer att skadas.

Självklart förändras resultaten beroende på förlängningen av parasitplantan och djupet på rötterna. En mycket användbar metod som kan motverka användningen av kemiska herbicider, farliga för miljön och människors hälsa.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack