Sluta med förorenande förpackningar: den här 17-åringen fick en lysande idé - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Sluta med förorenande förpackningar:…
Han säger till sin hund att det är dags att gå ut, men titta på hundens reaktion ... De lämnar 100 mobiler på gatan för att se hur många personer som lämnar tillbaka dem: resultatet är överraskande

Sluta med förorenande förpackningar: den här 17-åringen fick en lysande idé

Av Sabrina d'Andrea
5.996
Advertisement

Polystyren är en sorts plast som är väldigt förorenande men som tyvärr används mycket för att förpacka mat - ofta i onödan.

Det här materialet är farligt för miljön eftersom olika djur, såsom fiskar eller fåglar kan missta det för mat och äta upp det - vilket kan leda i vissa fall till döden.

En ung tjej som är 17 år gammal har hittat en lösning som gör det möjligt att byta ut polystyren mot ett biologiskt nedbrytbar och ogiftigt material.

Hon heter Sayuri Magnabosco, bor i Brasilien och har just fyllt 17 år. Hon lärde sig i skolan att det tar mellan 100 och 300 år för polystyren att nedbrytas.

Det är på tok för mycket tid för en sak som kommer att slängas så fort det har används. Hennes idé var att tillverka ett liknande material med hjälp av avfall från sockerrör.

Hennes lysande idé gick ut på det här: hon förde samman "bagass", ett avfall från produktionen av sockerrör, tillsammans med en deg gjord utav vetemjöl och vatten.

Advertisement

I Brasilien så tillverkas många sockerrör och den unga tjejen tror att det finns mycket som man kan göra med det.

Hennes lyckades experiment gjorde så att den unga Sayuri Magnabosco fick många priser, varav en i Little Genius Olympics i New York.

Tjejens motto? "Det finns alltid någonting att förbättra och det måste man jobba på!". Vilken otrolig tjej! 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack