Ett jätteenkelt sätt att få drickbart vatten: den här uppfinningen kommer att rädda liv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ett jätteenkelt sätt att få drickbart…
En flicka ber om mat framför främlingar: deras reaktion kommer att förvåna er Det här spädbarnet har gått på babysim: det som hon lärt sig kan rädda livet på henne

Ett jätteenkelt sätt att få drickbart vatten: den här uppfinningen kommer att rädda liv

Av Sabrina d'Andrea
2.407
Advertisement

I Gaza så lider folk dagligen på grund av strider och terrordåd. Och en av följderna av detta är bristen på drickbart vatten. 

Fayez bor i Gaza och hans uppfinning har förändrat sina grannars liv - och skulle kunna rädda många liv i Gaza. Han har skapat en maskin som avsaltar vatten och som drivs med solenergi. Den tillverkar drickbart vatten.

Det finns mycket sol i Gaza. Fayez använder sig av solenergi för att driva sin maskin som tar bort salt och föreningar i vattnet.

Processen är helt enkelt en destillation. Maskinen är väldigt enkel: inuti finns det flera baljor med förorenat vatten som evaporeras och hamnar i andra baljor när det är rent.

Maskinen ger 11 liter vatten och dagen, tillräckligt för att släcka familjens törst och laga mat åt alla.

Vattnet som Fayez "tillverkar" har genomgått en kemisk analys, som visar att den här lösningen fungerar väldigt bra. Vattnet som kommer ut ur maskinen är fri från föreningar och drickbart.

Fayez arbetar nu för att sprida sin uppfinning så att andra personer i området kan få drickbart vatten.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack