Allegorin om ringen som lär oss att alltid lita på oss själva - TittaPaVideon.se
x
Allegorin om ringen som lär oss att…
25 matlagningsverktyg som du inte kände till men som du vill köpa med en gång 22 bilder som får dig att tänka efter innan du förstår meningen

Allegorin om ringen som lär oss att alltid lita på oss själva

24 April 2018 • Av Linda Solari
1.929
Advertisement

Med kan födas med lite självförtroende eller förlora det på vägen på grund av negativa erfarenheter. I alla fall är det alltid bra att försöka få det tillbaka, för att kunna leva bättre och speciellt med dig själv. Om du också går igenom ett stadium där man är osäker på sina egna förmågor, här är en viktigt lära att hålla i minnet i stunder av svaghet.

En dag besökte en ung man som hade lite självkänsla en lärd man

"De säger att jag är värdelös, att allt jag gör är fel, att jag är klumpig och till och med för ointelligent för att förbättra min situation ...". Den lärde avbröt honom utan att ge för mycket  uppmärksamhet åt hans ord: "Jag är ledsen för min pojke Men nu är jag upptagen och jag kan inte lyssna på dig. Faktum är att om du går till marknaden i stället för mig, kommer jag att vara ledig så att jag kan lösa ditt problem.".

Den unge mannen kände återigen igen att han inte fick någon uppmärksamhet men accepterade sitt uppdrag.

"Gå till marknaden och försök sälja den här ringen, acceptera vilket erbjudande som helst, så länge det inte är sämre än ett guldmynt."

Den unga mannen gick till marknaden, säker på att få pengar att ta med till den lärde.

Många stannade och tittade på hans ring, men deras intresse upphörde när de hörde priset: "Pojke, jag skulle kunna ge dig ett par silvermynt, men ett guldmynt är överdrivet! ". Efter att ha blivit förolämpad återvände han från sitt uppdrag.

"Mästare, jag är ledsen, men på marknaden trodde ingen på ringens värde, de erbjöd mig bara några silvermynt!" Sa han.

Den lärde fick en idé: "Pojke, dina ord har givit mig inspiration, du måste få ringen värderad av en expert, spring till juveleraren och lyssna på hans åsikt."

Pojken gick till juvelerare i byn som efter att noggrant ha undersökt ringen, sade: "Jag kan inte ge dig mer än 58 mynt. Om din herre inte bråttom, kan jag värdera den bättre och komma ge dig 70 mynt, men för. ögonblicket är det detta som är mitt bud. "

Den unge mannen trodde inte på juvelers ord, så han tog sig snabbt tillbaka till den lärde för att berätta honom allt. Den vise lyssnade till pojkens ord, och drog slutsatsen:.. "Min kära, jag hoppas du har lärt dig något och att du har lösningen på diit problem som du kom till mig för att lösa. Ingen hade förstått värdet av ringen, eftersom ingen är expert, men ringen har ett värde, och ett högt också, på samma sätt borde du inte ge uppmärksamhet på folk åsikter om dig, folk känner inte till ditt värde, precis som ringen. Du är den första som måste tro på ditt värde, då blir det väldigt lätt för dig att ignorera andras åsikter ".

Den unge mannen lämnade den vise, slutligen medveten om sitt värde och av ringens som den vise mannen gav honom.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack