Hon blev 122 år och i utmärkt form: alla hemligheter från den längst levande kvinnan i historien - TittaPaVideon.se
x
Hon blev 122 år och i utmärkt form:…
Dessa 21 bilder visar att vår värld är bättre än vad vi tror 10 tips till alla föräldrar för att göra livet enklare

Hon blev 122 år och i utmärkt form: alla hemligheter från den längst levande kvinnan i historien

17 April 2018 • Av Linda Solari
4.340
Advertisement

Vem skulle inte vilja ha ett bra och långt liv? Den person vi berättar om idag har inte druckit någon magisk dryck, men lyckades ändå bli 122 år!

Född 1875 och dog 1997, är Jeanne Calment den kvinnan i historien som har levt längst (insamlad data och gamla arkiv). Så vad är hemligheten? Du kommer att bli chockad när du kommer få veta att Jeanne var absolut ingen hurtbulle.

Jeanne Calment (i bild 20 år) var en fransk kvinna som inte begränsade sina vanor för att upprätthålla sin hälsa. Hon brukade dricka ett glas portugisiskt vin, praktiskt taget vid varje måltid, tyckte om kryddstark mat, rött kött och älskade choklad och rökte cigaretter ibland.

Fru Calment undvek frukost, det enda hon drack var två koppar kaffe, men i gengäld älskade hon att hålla sig igång. Under sitt liv ägnade hon sig åt simning, men också tennis, åkte skridskor och till och med cyklade tills hon blev 100 år.

Advertisement

För dem som tror att minnet övergiav henne när hon släkte det nittionde ljuset, ja, du har fel! Ms Calment var klar i sinnet ända fram till sin död. Hon kom till och med ihåg när hon träffade Vincent Van Gogh, som köpte dukar och målarpenslar i haennes farbrors butik.

image: Wikipedia

Tyvärr reserverade hennes långa liv några sorger: hennes enda dottern avled 36 år gammal, blev sjuk i lunginflammation, och även sitt barnbarn, som hade vuxit upp med henne med mycket kärlek, dog vid 34 år gammal på grund av en trafikolycka.

Men 1988 kunde hon njuta av ett oväntat ögonblick när kändis journalister, kom till Arles för hundraårsminnet av Van Gogh ankomst till den franska staden, de intervjuade henne för att ta reda på hur det var att stå ansikte mot ansikte med den berömde konstnären exakt ett sekel innan, 1888.

Vad kan vi lära av hennes livshistoria? Visst är livet fullt av överraskningar och att man vet inte sitt öde. Därför är den bästa lektionen som Jeanne kan lära oss att njuta av varje ögonblick som vi har till förfogande, och då och då unna oss det som kanske anses inte vara så bra för oss.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack