Historien om en kastlös indier och en svensk aristokrat visar oss kärlekens kraft - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Historien om en kastlös indier och…
Rektor kritiserar en pappa för att han lät sina barn vara lediga från skolan: hans svar är perfekt Här är de mest svindlande verk av gatukonst med optisk illusion som någonsin har realiserats

Historien om en kastlös indier och en svensk aristokrat visar oss kärlekens kraft

3.461
Advertisement

Alla älskar kärleksfilmer, som gemensamt väcker starka känslor i publiken: sammanträffanden och passion som leder till att göra allt för sin älskade. Allt detta är en del av filmvärlden, men vi har fel att tro att liknande inte kan hända i verkligheten. Historien mellan Pradyumna Kumar Mahanandia och Charlotte Von Schedvin kommer att få dig att ändra dig.

Kärlekshistorien mellan de två börjar innan deras första möte.

Vid födelsen av Pradyumna besökte hans familj traditionsenligt en astrolog, för att se den nyföddes framtid: astrologen berättade om ett äktenskap med en aristokratisk vit kvinna, som var från ett land långt borta, kunde spela flöjt, ägare till en stor skog och född under tecken på oxen.

Under en lång tid trodde Pradyumna på astrologen, men under åren hände ingenting, han mötte aldrig en sådan kvinna, så han började tvivla på sanningshalten i astrologens ord.

Pradyumnas familjen tillhörde den sista sociala kast, de mest föraktade, misshandlade och förtryckta: av denna anledning, var Pradyumnas liv inte lätt: "När jag passerade nära ett tempel, kastade folk stenarna efter mig", minns han. Han levde på att teckna porträtter på turister och det var under en dags arbete som en ung svensk kvinna, Charlotte Von Schedvin, bad honom om ett porträtt.

Pradyumna kom plötsligt ihåg prediktionen: han började prata med henne och fråga henne i vilket tecknen hon var född i, om hon kunde spela flöjt och vad hennes familj gjorde. Otroligt svarade den unga kvinnan att det var oxe, som älskade att spela flöjt och piano och att hennes familj ägde ett stycke land.

Advertisement

Pradyumna kunde inte hålla tillbaka förvåningen: "Allt passar ... Du är tänkt att bli min fru!"

Den unge mannen berättade historien om sin prediktion: de två började umgås och på kort tid insåg de att de var gjorda för varandra.

Det två gifte sig i hans by.

Den vackra kärlekshistorien upphörde plötsligt när Charlotte tvingades återvända till Sverige.

De två separerade men de svor varandra evig kärlek och att de skulle mötas i freamtiden på något sätt: de gick 16 månader, de skrev brev kontinuerligt, men separationen var för smärtsam att bära.

Övertygad om att han måste följa sitt öde bestämde Pradyumna för att resa till Sverige. Han sålde alla sina tillhörigheter, men han kunde ändå inte köpa flygbiljett. Så han sa farväl till sin familj, med pengar i fickan satte han sig på cyklen med målet att nå sin älskade.

 

Resan började den 22 januari 1977: framför Pradyumna fanns det 5 månaders cykling ca 9000 kilometer.

"Jag var väldigt trött, mina ben skakade, men viljan att se Charlotte gjorde att jag fortsatte. Att teckna porträtt räddade mig, folk betalade mig eller erbjöd mig mat och logi."

Vid den tidpunkt då Pradyumna gjorde resan krävde många länder inget pass för att komma in på deras nationella territorie: idag skulle det inte vara möjligt att utföra en sådan resa.

Advertisement

Anlänt till Sverige var svårigheterna ännu inte över för den unge mannen: myndigheterna lät honom inte passera över gränsen och trodde varken på hans historia eller på resan.

Så småningom kontaktade de Charlotte som rusade för att krama sin man och bekräfta allt till myndigheterna.

Slutligen lyckades paret vara ihop igen: "Om du vill ha något, är allt möjligt. Numera skulle en sådan resa vara ännu svårare, men inte omöjligt tror jag, rädsla och tvivel är våra farligaste fiender Det är de som... gör vårt liv komplicerat, säger Pradyumna".

Pradyumna och Charlotte omfamnade varandra den 28 maj 1977, två år efter separationen i Indien.

"Vi sa ingenting, vi bara grät och kramade varandra", när de såg varandra igen.

Vid den tidpunkten, gifte de sig igen, denna gång i Sverige.

Advertisement

Sedan dess har deras kärlekshistoria pågått i 40 år.

Pradyumna reflekterar, tvivlar på att han idag skulle kunna göra vad han gjorde, när man har tillgång till Internet, vilket gör att människor kan hålla kontakten även om de är långt borta. Han lägger då till att "Ödet" är något som är i händerna på var och en av oss", kraften att vi kan ändra våra liv.

Trodde du på att en sådan kärlekshistoria kan hända i verkligheten och inte bara i en film?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack