Hennes morföräldrar gjorde att hon aldrig saknade sin far: 20 år senare kommer ett hjärtskärande brev fram - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hennes morföräldrar gjorde att hon…
Här är råd från Maria Montessori för självständiga och glada barn Dessa pallar skulle kastas bort, men en familj fick en lysande idé

Hennes morföräldrar gjorde att hon aldrig saknade sin far: 20 år senare kommer ett hjärtskärande brev fram

3.934
Advertisement

Katy, som många andra barn, upplevde ett stort trauma som barn: frånvaron av hennes pappa. Hon hade lyckligtvis kärlek från sin mamma och morföräldrar som aldrig lät henne känna sig ensam, men Katy fortsatte att fråga om sin far länge, varför alla andra barn hade en pappa men hon inte. Åren gick, Katy blev en ung kvinna och med tiden tycktes hon ha glömt den man som hon aldrig hade känt: men det var inte så. Mamman insåg att hon 20 år efter sin födelse hade skrivit ett brev som krossade hennes hjärta.

Du kan inte föreställa dig hur mycket jag längtar efter dig, varje dag mer och mer, nu när jag är stor och jag ser mina vänner med en mamma och en pappa, medan jag bara har min mamma. Jag undrar varje natt varför du lämnade mig, för att du inte älskade mig, du ville inte ta ansvaret, varför valde du att fly, du lämnade mig med en mening som jag upprepar varje dag: "Jag har inte en pappa".

Du kan inte ens föreställa dig hur det känns. Du kan inte föreställa dig hur många gånger jag har behövt dig och hur många gånger jag har hatat dig för att du inte var där i dessa ögonblick. Men jag lärde mig en sak: att genom att hata dig får jag ingenting och det är därför som jag skriver dig detta brev.

För mannen som jag skulle ha kallat "pappa".

Ärligt talat vet jag väldigt lite om dig. Jag ville inte störa min mamma med frågor som hon ändå inte kunde besvara. Dessutom gjorde jag det för att inte göra henne orolig, för att hon inte förtjänar det. Hon har varit både en far och en mor för mig och har gjort det mycket bra, du skulle bara veta.

Du tror att jag vill hämnas, att jag vill säga att du är den värsta mannen och pappan som kunde ha hänt med mig, men nej det är inte så. Jag säger inte ens att du ska skämmas för saknaden av kärlek till mig. Jag vill berätta istället från mitt hjärta att jag förlåter dig.

Jag förlåter din frånvaro, för i slutändan gjorde det mig en stark person, mer självständig, mer envis och uppenbarligen mer modig. Jag förlåter dig, för även om jag behövde dig, har du aldrig behövt mig.

Det fanns någon förutom mamma som fyllde tomrummet du lämnade efter: morfar. Han var vid min sida vid varje viktigt tillfälle, för mig var han det näst bästa faderalternativet. Eftersom han var en pappa var det inte svårt för honom att uppfostra mig, och han gjorde det väldigt bra.

Du vet, han är en bra man, han har ett stort hjärta, så stort att han aldrig pratade med mig om dig, eftersom du bestämde dig för att inte vara en del av våra liv. Så vad ska han säga? Vad ska man säga om en person som valt att vara frånvarande? Ingenting!

Advertisement

Han lärde mig att vara en tacksam och snäll person, han lärde mig att dela med mig vad jag har med andra. Han lärde mig att inte sluta kämpa för det jag drömmer, ge aldrig upp, ställ dig upp efter varje nederlag och fortsätt att le. Han lärde mig att vara stark och inte sårbar, att inte lida för det som inte förtjänar det, att känna igen och uppskatta mitt värde. Att vara mig själv och inte sluta tro på mina idealer.

Pappa, kanske du inte ens förtjänar att kallas så: men jag är inte den som kan bestämma, men livet själv, för det förlåter jag dig! För att jag inte lärde känna dig, har jag valt andra vägar. Med underbara människor som fick mig att känna mig älskad och inte sakna något. Till exempel lärde min mormor mig att vara en person som respekterar det man tro på. Hon lärde mig värdet av lojalitet mot mig själv och till de jag uppskattar. Hon lärde mig att vara trogen, särskilt när det finns känslor i spel. Hon lärde mig att alltid tala sanning, för att ljuga är det värsta som finns. Jag är en kvinna nu, en person som bryr sig om hur andra runt henne mår.

 

 

Jag förlåter dig allt, för tack vare det som har hänt mig, vet jag vem jag är, en stor person som strävar efter att bli bättre varje dag. Jag har uppnått många mål och tack vare dem insåg jag att du inte har skadat mig så mycket. Eftersom du inte var där, vet jag vilken typ av man jag vill ha, inte bara vid min sida utan också som pappa till mina barn, barn som jag är säker på att de aldrig kommer att kalla dig "farfar".

Jag förlåter dig pappa, för att du övergav mig och för att smärtan du fick mig att känna till slut har gjort mig oövervinnerlig. Tack vare dig lärde jag mig att förlåta, jag lärde mig att förlåta dig!

Du har inte förstört mig, mitt liv har gått på, det har fortsatt sin kurs, jag har underbara människor runt mig som har lärt mig livets skönhet. Mitt liv är inte dåligt bara för att du inte har varit där, tvärtom har jag lyckats väldigt bra. Så du kan vara lugn, du kan fortsätta ditt liv i fred och inte plåga dig själv, för att jag förlåter dig.

Jag hoppas verkligen att ditt liv är positivt och att du nu är glad, så som jag är. Jag förlåter dig för att vara den man som gav mig livet, men som övergav mig och inte älskar mig.

Med vänliga hälsningar, din dotter.

Katys situation är desamma som många killars och tjejers som har frånvarande föräldrar: ett likande brev skulle kunna hjälpa dem att övervinna ett stort trauma, detta att inte veta vem personen är som gav dem livet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack