Hon övergavs i en buske när hon var 9 månader: att ta reda på sanningen tar 80 år - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hon övergavs i en buske när hon var…
24 lata människor som har kommit på smarta idéer för att inte jobba hårt 23 bilder som man inte förstår vad det är vid första anblicken

Hon övergavs i en buske när hon var 9 månader: att ta reda på sanningen tar 80 år

1.403
Advertisement

På sommaren 1937 hittade man av en slump en nio månader gammal bebis i en buske med bundna händerna. En familj hittade henne i det området; men det fanns inga spår av hennes föräldrar. Det barnet, som nu kallas Anthea Ring, har levt hela sitt liv och har frågat sig orsaken bakom den fruktansvärda handlingen som lätt kunde ha avslutat hennes liv. Vid 80 års ålder fick hon svar tack vare modern teknik av genetisk släktforskning.

via: BBC.com

Funnen av en slump när hon var övergiven på en kulle ...

image: Anthea Ring

Liksom varje år tillbringade Dodd-familjen sin sommarsemester på Sussexs södra Downs-kullar; plötsligt hörde mamman ljud och, hur absurt som det än var, visste hon genast att det fanns ett barn i närheten.

Det var rätt under en buske, med händerna bundna framför kroppen full av insektsbett, hungrig och desperat låg där ett barn. Hon togs till Worthing sjukhus, där hon stannade i sex månader och väntade på att polisen undersökningen med att försöka spåra familjen. Tyvärr misslyckade man, så Anthea adopterades av Douglas och Margaret Shannan.

Vid 24 års ålder var Anthea redan mor till två barn och det var i samband med födelsen av hennes dotter Christine som adoptivföräldrar bestämde sig för att prata med henne.

image: Anthea Ring

Anthea visste från 9 års ålder att hon var adopterad, men var omedveten om omständigheterna kring hennes upptäckt.

Advertisement

Det var då som Anthea fick reda på hur man hade hittat henne och om den nationella polisens utredning för försök till mord.

Den dagen återvände Anthea hem, grät och berättade för sin man allt och bestämde sig sedan för att glömma allt. Men när hon blev mormor kom minnena tillbaka och med dem en önskan att ta reda på vem hennes familj var.

Anthea började sin forskning 1994, när hon var 57 år gammal ...

image: Anthea Ring

Hon föreställde sig inte hur svår den väg hon hade bestämt sig för att göra skulle bli. Den första ledtråden fick hon av en polis som arbetade med hennes fall: han berättade för henne att han var säker på att hon inte var från en familj i området, helt enkelt därför att i ett sådant samhälle skulle det ha varit omöjligt att hålla en sådan hemlighet. Anthea måste ha fötts någon annanstans.

 

Anthea kunde då inte få reda på mer, tills hon i 2012 bestämde sig för att genomgå ett DNA-test som skulle avslöja något om hennes etnicitet.

image: Anthea Ring

Resultaten avslöjade att Anthea var 92% irländsk och hade släktingar både i Irland och USA. Genom en del forskning var det möjligt att hitta en kusin som antogs vara från pappans sida (även om man inte visste något om honom): kvinnan hette Jane, bodde i North Carolina, men kom från County Mayo, på Irland.

Två år senare hittade man en annan person som sannolikt var en släkting till Anthea, Ann, från Galway County. Hon hade dock inga genetiska drag gemensamt med Joan och detta betydde att familjebanden, den här gången, var från moderns sida.

Advertisement

Vändpunkten kom 2016, när den genetiska genealogiska experten Julia Bell fick reda på hennes historia och föreslog att hjälpa henne.

image: Anthea Ring

Kvinnan uppmuntrade henne att genomgå andra tester från olika företag, eftersom det hade varit 5 år sedan hennes sista försök, och hennes chanser att en avlägsen släkting hade gjort samma sak var inte att ignorera.

De olika resultaten tillät Anthea att ansluta sig till andra avlägsna släktingar även om nätverket var invecklad, detta tillät att gå vidare med forskningen och man antog att en förälder kom från O'Donnell familj och en från Coyne familjen.

Namnet som löste gåtan.

"Jag hade beställt en kopia av registret med illegitima barn födda 1936 i England och Irland och där fanns namnet på en viss Ellen O'Donnell, född 1911, som 1936 hade fött ett barn."

Anthea upptäckte att Ellen hade gift sig 1945, då sju år efter hennes födelse, och hade fått fyra andra barn. En av dem gick med på att genomgå ett DNA-test och det visade sig slutligen att han var hennes halvbror.

Med den information, lyckades hon hitta sitt födelseattest: hon föddes den 20 november 1936 och hennes namn var Mary Veronica. Enligt andra dokument hade hennes mamma flyttat till London men barnet hade bott på flera institutioner för ensamstående mödrar: allt tydde på att hon ville behålla barnet, men spåren av hennes går förlorade och med dem förklaringen varför Anthea blev övergiven på en kulle.

På trettiotalet var dock London inblandad i barnhandel: många mödrar betalade familjer som passade barnen under arbetsdagen, men några av dem utnyttjade detta för att sälja dem till andra familjer, rika, som inte kunde få egna.
Den mest ackrediterade förklaringen är därför att Anthea hade blivit föremål för en försäljning som gick fel.

Nu visste man dock fortafande inget om faderns identitet, men Julia Bells lyckades identifiera en grupp av sex irländska bröder som 1936 var i London för arbete.

Advertisement

För att förstå vem hennes far var, behövdes en sista genetisk insats.

image: Anthea Ring

Efter att ha exkluderat fyra av de sex bröderna på grund av logik var det fortfarande två som inte hade några barn: hur skulle man kunna göra ett DNA-test då? Det sista försöket gjordes med några brev som en av de två hade skickat till släktingar och somAntheas kusiner fortfarande behöll.

I videon nedan kan du se det ögonblick då mysteriet avslöjas definitivt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack