London börjar återställa gator med asfalt som erhålls av plastavfall, och resultatet överträffar förväntningarna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
London börjar återställa gator med…
Det keltiska horoskopet som ger detaljerade beskrivningar: vilket är ditt tecken? 20 gör-det-själv-säkerhetslösningar, som inte har något att göra med säkerhet

London börjar återställa gator med asfalt som erhålls av plastavfall, och resultatet överträffar förväntningarna

Av Linda Solari
1.388
Advertisement

Om du ibland tittar på de nyligen producerade naturdokumentärerna, har du säkert insett att närvaron av plast i naturen  har blivit ett alarmerande problem, vilket äventyrar miljontals levande varelser, inklusive människor. Med tiden förvanskas plasten och intas av de mindre organismerna, som sedan kryper in i livsmedelskedjan och når ända till fiskar och däggdjur som vi människor äter.

Lyckligtvis har många initiativ blomstrat de senaste åren för att försöka nå problemet, både genom att nå den allmänna opinionen, men även  planering av stora revolutionära verk. Till exempel det man gör staden London, som producerar asfalt från plastavfall för att använda det på vägarna.

image: MacRebur

I ett distrikt i norra delen av den engelska metropolen lades en hel vägyta av det skotska företaget MacRebur. Den innehåller i sig en procentandel av återvunnen plast, mjukare och mer motståndskraftig än traditionell asfalt, vilket ger vägen större hållbarhet genom att sakta ner bildandet av sprickor.

Daniel Anderson, stadsfullmäktige i London och initiativtagare säger: "Alla vet att plast har en förödande inverkan på miljön, speciellt när den når oceanen." Att ingripa med att försöka återvinna materialet så mycket som möjligt är ett gemensamt ansvar".

Londons transportstyrelse har redan förklarat sig entusiastisk över detta experiment och tillkännager tilldelningen av ytterligare medel för att förfina materialet och använda det i andra delar av staden, när det kommer att bli nödvändigt att ersätta eller göra laga vägytor.

Vi tror starkt på att en nations civilisation också mäts av respekten för den miljö vi lever i, så vi hoppas att detta pilotprojekt snart kommer att tas efter i många andra delar av världen.

Tags: TeknikLondonGrönt
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack