11 fantastiska rengöringstips som kommer att göra dig expert på städning - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
11 fantastiska rengöringstips som kommer…
Vad är DASH-dieten och varför är läkarna så entusiastiska Dessa uppfinningar är så användbara att du undrar varför de inte finns ÖVERALLT

11 fantastiska rengöringstips som kommer att göra dig expert på städning

2.925
Advertisement

När vi ägnar oss åt att städa hemmet, är det normalt att vissa delar inte behandlas medan man uppmärksamma andra, det är en prioriteringsfråga. Men då och då är det bra att också ägna sig åt de hörn som man vanligtvis glömmer. Om man har bestämt sig för att städa dessa områden, följ dessa tricks för att lösa de situationer som vid första ögonkastet verkar omöjliga, och dessutom utan att spendera en förmögenhet på rengöringsprodukter.

Syntetiska soffor

Först och främst gnuggar lite alkohol på de fläckar som finns på soffklädseln och spruta sedan lätt på hela soffan med destillerat vatten. Gnid tills vattnet har torkat, använd sedan en borste för att mjukna upp tyget.

Kakelfogar

För att få fogarna mellan dina kakelplattor att skina igen, använd viken produkt som helst som innehåller blekmedel. Med en gammal tandborste gnuggar du kraftigt, skölj sedan.

Advertisement

Tvättmaskinen

Tvättmaskinen är den apparat som vi använder ofta, och därför blir den lätt smutsig. För att bli av med den dåliga lukten som kommer inifrån trumman, tvätta vid maximal temperatur utan något plagg, tillsätt natriumbikarbonat och ättika i tvättmedelsfacket.

Bilfläkten

Med en gammal tandborste eller en gammal sminkborste kan du eliminera allt damm som ackumuleras i utrymmena i bilens luftventiler. Använd en dammsugare för djupare städning.

Hårborstar

Om dina borstar är fulla av hår, är det dags att rengöra dem noggrant: Om det är mycket hår, använd ett sax för att klippa i mitten av borsten. Smält natriumbikarbonatet i varmt vatten och blötlägg borstarna. Några minuter är tillräckligt för att enkelt ta bort allt hår från borständerna och få dem rena igen.

Advertisement

Glas

image: © pinterest

Salt, tvättmedel och varmvatten är de magiska ingredienserna som gör att dina glassaker skiner igen. Fyll alla glassaker du har med den här lösningen, eller lägg allt i ett blöt. Skölj föremålen och upprepa proceduren om det behövs.

Bilstolar

För att undvika att spendera pengar i onödan på att städa bilen inuti, kan du göra detta själv: ingen panik, det är inte svårt alls om du använder rätt metod! Först och främst gör i ordning en lösning med tvättmedel (väldigt lite), natriumbikarbonat, ättika och vatten. Strö på det på  bilklädslet och gnid med en ganska hård borste.

Advertisement

Träytor

Tandkräm är verkligen en magisk ingrediens för att ta bort oönskade streck på träytor. Lägg en mängd på ytan, låt det fungera i några minuter, ta sedan bort det med en mikrofiberduk.

Fönster

Sprid sodavatten i hörnen av fönstren, häll sedan ättikan försiktigt. Låt de två ingredienserna reagera med varandra (du kommer se att bubblor kommer att bildas i bikarbonatet), ta bort allt med en fuktig trasa.

Advertisement

Fettfläckar på bakplåtar

I detta fall är det värdelöst att slösa tid med rengöringsprodukter för ugnen. De enda två ingredienserna som kommer att ta bort fläckar på nolltid är natriumbikarbonat och väteperoxid. I en skål blanda de två ingredienserna för att bilda en tjock pasta som du sen sprider på plåtarna Lämna ett par timmar, skölj sedan: du kommer att bli förvånad!

Eliminera mögel

Blanda ättika och bikarbonat i lika delar och sprid den erhållna lösningen på de platser där det finns mögel. Låt verka i 10 minuter skölj med varmt vatten.

Tags: FuskPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack