Varje bil är utrustad med en användbar enhet som endast används av 1 person av 4

av Linda Solari

17 November 2017

Varje bil är utrustad med en användbar enhet som endast används av 1 person av 4
Advertisement

När vi kommer till det fruktade körkortsprovet, använder vi ofta de sista minuterna för att studera och lära oss mer om vägskyltar, hur en motor fungerar, vi pluggar om hur vilka lamporna som slås på och av på instrumentbrädan, men efter provet och förhoppningsvis med ett godkänt resultat glömmer vi ofta bort mycket av det vi lärde oss.

Idag vill vi göra dig uppmärksam på en enhet som alla bilar har, men som alltför många bilister glömmer bort att använda. Vad pratar vi om? Vi säger det snart...

Advertisement
Doo Ho Kim/Flickr

Doo Ho Kim/Flickr

Vilken bilmodell du än väljer att köpa, oavsett om det är den senaste generationen eller det är en begagnad bil, har alla bilar en väldig användbar och genial enhet: Blinkers, även kallade körriktningsvisare, är blinkande lampor med ett orangefärgat ljus som visar att du ska svänga och i vilken riktning. Så varför använder de flesta förare inte den? 

Vi driver inte med dig, men faktum är att den gemensamma, som "okända" blinkers inte används som den borde! I en värld där det tyvärr är väldigt enkelt att vara med om trafikolyckor för att man i några sekunder är okoncentrerad, är det bra att vi alla kommer ihåg att använda körriktningsvisare, den kanske inte är orsaken till några dödsolyckor, men den är inte ett valfritt verktyg, men den ska alltid användas!

Advertisement