Att trycka på denna knapp i bilen kan vara mycket användbart, speciellt vid trafik

av sofia

08 Augusti 2023

Att trycka på denna knapp i bilen kan vara mycket användbart, speciellt vid trafik
Advertisement

Nuförtiden är ökningen av mopeder och bilar, särskilt i storstäder, lika påtaglig som alarmerande och det är praktiskt taget fler fordon än människor. Detta får förstås konsekvenser och inte bara på miljön. Särskilt bilar finns överallt i de stora städerna och att fastna i trafiken ligger numera på dagordningen.

Det finns dock ett litet knep som det skulle vara bra att känna till och som kan visa sig vara väldigt användbart i ett sådant sammanhang för förarens hälsa.

via Rjtkauto

Advertisement

Het juiste gebruik van deze knop in de auto De recirculatieknop bevindt zich op het dashboard in auto's met een...

Pubblicato da Van Sprundel Mobiliteit su Martedì 11 maggio 2021

Trafiken kan både vara väldigt stressande och kan samtidigt visa sig vara mycket skadlig för vår hälsa, speciellt när vi blir fast i mer än en timme på vägen.

Det är faktiskt inte en särskilt bra lösning att hålla rutorna helt nedvevade på vårt fordon med tanke på alla avgaser. Det är inget mysterium att smog och föroreningar, är skadligt för dem som andas det och att det kan ge upphov till olika sjukdomar som man inte gärna skulle vilja drabbas av...

Men vi kan åtminstone försöka "begränsa skadan" genom att trycka på en behändig liten knapp: låt oss komma ihåg att när du slår på luftkonditioneringen, vare sig varm eller kall, kan luften som kommer ut ur ventilationshålen antingen komma utifrån bilen eller tas inifrån själva kupén. Detta är knappen du bör trycka på om vi vill göra detta val.

Advertisement

GM AIR CONDITIONING PROBLEM Owners of certain makes and models of General Motors vehicles have been reporting air...

Pubblicato da Law Office of Howard Gutman su Giovedì 12 aprile 2018

Detta är luftcirkulationsknappen och genom att trycka på den kommer det att vara möjligt att byta luft i fordonet, vilket förhindrar att den stagnerar för länge och därför blir "dålig" eller ännu värre, innehåller en stor mängd smog.

Cirkulationssystemet som används är detsamma som luftkonditioneringen, men det är inte alltid bekvämt att ta luften utifrån för att sprida den inne i bilen på grund av vad som just har sagts. Medan om du är varm och trafiken rör på sig är det inga problem med att använda luftkonditioneringsventilerna på det "klassiska" sättet, det vill säga genom att ta in luften utifrån som sedan kyls ned.

Men när du bokstavligen sitter fast länge i trafiken är risken att du bara drar in luft full av avgaser...

Därför är det alltid bra att kunna veta vilken knapp man ska trycka på beroende på situationen. Var du medveten om funktionen hos denna mycket användbara knapp?

Advertisement