Spara pengar på kort tid: med denna japanska metod kommer ni förvånas över hur enkelt det är

av Sabrina d'Andrea

02 November 2017

Spara pengar på kort tid: med denna japanska metod kommer ni förvånas över hur enkelt det är
Advertisement

Att spara pengar är inte lätt alls: det är inte bara en fråga om att ha mycket eller lite, mer än så är det fråga om organisatorisk och planeringsförmåga. För att spara är det först och främst nödvändigt att se över månadsutgifterna, dela dem i fast och tillfälliga utgifter. För att förenkla denna verksamhet finns det också en japansk metod som kan hjälpa er som varje månad inser att ni spenderar pengar ni hade kunnat spara. Detta är vad den går ut på. 

Även om det finns många böcker som lär ut olika metoder för att spara, är det här den enda som fungerar på riktigt!

Även om det finns många böcker som lär ut olika metoder för att spara, är det här den enda som fungerar på riktigt!

designed by Eightonesix - Freepik.com

Grunden för denna japanska metod bygger på två kvaliter som, om ni redan har lyckats ha dem, kommer göra er till bättre personeräven i andra avseenden i livet: vi talar om konsekvens och tålamod. Så här går det till... 

1) Ta ut pengarna från plånboken varje kväll. 

Varje kväll innan du går och lägger dig, ta ut en mängd pengar som du har i plånboken. Om du till exempel har 132 euros, lägg 32 i säkert förvar (under madrassen, i en låda eller där du föredrar) och lämna 100 euros i plånboken. Du måste se på dessa 32 euros som om de vore förlorade. De finns inte, och av ingen anledning ska du använda dem. Var konsekvent med ditt beslut. 

Tricket fungerar med vilket antal som helst, även om du bara tar bort få euros från totalbeloppet. 

Tipset är också att använda kreditkortet så lite som möjligt, för det får oss att glömma bort hur mycket vi spenderar. 

2) Ta bort en del varje gång du får lön. 

Samma handling som du gör varje kväll, måste du göra varje gång du får din lön. 

Om du till exempel får 1000 euros, spring inte och ät middag ute och shoppa: ta först bort en stor valfri del av lönen. Du kan bestämma att lägga 100 euros åt sidan och lägga dem tillsammans med summan du dagligen lägger åt sidan. 

För att prova denna effektiva metod kan du prova endast en månad: du kommer förvånas över hur mycket pengar du lyckats lägga åt sidan utan att behöva anstränga dig för mycket. Problemet är att desto mer pengar vi har på oss, desto mer spenderar vi. Det är ett trick uppfunnit av japaner för att spara pengar på kort tid, och det fungerar! 

Advertisement