För första gången så har ett fenomen som man trodde var en mänsklig uppfinning skådats i naturen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
För första gången så har ett fenomen…
På det här vårdhemmet så dricker man öl vid baren och ALLA gillar det Stopp i avloppet? Här är ett husmorstips som funkar perfekt

För första gången så har ett fenomen som man trodde var en mänsklig uppfinning skådats i naturen

2.843
Advertisement

Från och med det att människan uppfunnit kugghjulet så har man alltid trott att det var en mänsklig uppfinning. Men nu har forskningen visat att det finns ett liknande fenomenet i naturen. En insekt som tillhör familjen Fulgoroidea Kirkaldy har en anatomisk struktur som innehåller någonting som liknar ett kugghjul. Det finns på bakbenet och fungerar perfekt. Låt oss upptäcka vad det är.

Forskning har visat att kugghjulet som uppfunnits av människan finns även i naturen. Tack vare många anatomiska studier och en video som filmats på hög hastighet så har några forskare från Cambridge, ledda av Malcolm Burrows och George Sutton, kunnat visa att "kugghjulet" finns på en insekt. Studien publicerades i Science, volym 341.

Den här särskilda strukturen gör det möjligt för insekten att hoppa väldigt fort. Insektens ben synkroniseras i en tusendels sekund!

Advertisement

Det är även intressant att veta att forskarna har sett att den här mekanismen finns bara hos unga individer.

Moder Jord är fascinerande, eller hur?!

Tags: VetenskapNatur

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack