Hon öppnar dörren och hittar en lapp från grannarna: "Det var väldigt pinsamt att läsa det som stod på den"

av sofia

14 April 2024

Advertisement

Att bo i lägenhet med andra människor bredvid dig kan vara en daglig utmaning. Eventuella problem med ljud, skrik och andra oönskade ljud lurar alltid runt hörnet och kan äventyra inte bara någons personliga lugn, utan också relationer med andra på ett pinsamt sätt, vilket är exakt vad som hände i det här fallet.

Advertisement

En jobbig situation

Ketut Subiyanto/Pexels

En kvinna valde att berätta den pinsamma situation hon oväntat hade hamnat i. I ett inlägg på Reddit delade vår huvudperson ett foto av lappen som lämnats av några grannar framför hennes ytterdörr. Utan att vara det minsta beredd på att något sådant kunde hända, öppnade kvinnan dörren för att hämta ett paket när hon hittade en lapp från grannarna.

"Dina snarkningar håller mig vaken, snälla fixa problemet, jag kan höra det genom väggen" - stod det på lappen. Hur kunde hon inte känna sig förödmjukad av dessa ord. Hon, som aldrig hade kunnat föreställa sig något liknande, med tanka på att hon inte hade fått några klagomål från tidigare grannar, kände sig djupt berörd. En mycket förståelig och normal reaktion, men vad kunde hon göra för att lösa detta?

Advertisement

Att snarka: ett fenomen som kan orsaka allvarliga problem

Matteo Milan/Pexels

Många människor runt om i världen snarkar när de sover. Orsakerna till att detta händer är verkligen olika: från luftvägarnas form, till övervikt eller att man är gravid. Att snarka är ett fenomen som ofta är kopplat till musklerna i luftvägarna, vilket är anledningen till att om alkohol har konsumerats, eller om lugnande medel har använts eller liknande, tenderar musklerna att slappna av, vilket orsakar en sorts sammandragning av luftvägarna. I dessa fall blir fenomenet mer vanligt. Men förutom att det är ett hälsoproblem är det en egenskap som skapar många problem på det sociala planet.

Människor som snarkar blir lätt ett problem för andra. Tänk på hur många problem de som sover tillsammans som ett par kan ha. Det kraftiga ljud som orsakas av denna andning på natten orsakar inte bara sömnstörningar för den som lider av det, utan även hos dem runt omkring den personen. Det är lätt att man vaknar upp av ljudet, att man inte kan vila som man borde och att detta till och med leder till konflikter. Den som ligger bredvid en man eller kvinna som snarkar kanske inte har tålamodet att stå ut med det, att fortsätta att bara ligga där och tvingas lyssna på sådant "oljud" och tar därför upp det i hopp om att hitta en lösning.

Men tänk om det istället var en granne som blev störd som i den här situationen?

Ta reda på hur man kan lösa det...

"Dina snarkningar håller mig vaken, snälla fixa problemet, jag kan höra det genom väggen"

writinginmyhead/Reddit

Det kan hända att man, om en av husets väggar delas med de som bor bredvid, kan höra ljud och känna sig irriterad. I många fall pratar vi med vederbörande för att få dem att sluta, medan det finns de som liksom grannen i fråga väljer en lapp för att meddela dem. Vår huvudperson hade tänkt att hon skulle svara med en ursäkt, köpa öronproppar till grannarna och lämna sitt telefonnummer så att de kunde kontakta henne ifall hon störde dem igen. Användarna var dock alla överens om att avråda henne från att skicka öronproppar och lämna ut sitt nummer, för att inte tvingas få kontinuerliga samtal.

Ursäkten var ett rättvist svar och dessutom kunde hon, som hon själv skrev, ha vidtagit åtgärder angående snarkningen, för att inte bara lösa sina egna problem relaterade till fenomenet, utan även hennes grannars. Tycker du att detta är ett rättvist förslag, eller skulle du ha besvarat dessa klagomål på ett annat sätt?

Source:

Reddit

Advertisement