Brudgummens mamma öppnar sin svärdotters brudklänning utan tillåtelse

av sofia

06 Februari 2024

Brudgummens mamma öppnar sin svärdotters brudklänning utan tillåtelse
Advertisement

Att välja bröllopsklänning är ofta en extremt viktig del av bröllopsplaneringen. Du vill hitta den perfekta klänningen du drömmer om, men samtidigt måste du hålla dig inom en viss budget. Sedan måste allt organiseras i god tid så att klänningen är klar till bröllopsdagen. Idag ska vi berätta om ett ungt par som på grund av ett missförstånd hamnade i en knepig familjesituation just när det gällde brudens klänning.

Advertisement

Vem bör man ha med sig när man ska prova klänningar?

Vem bör man ha med sig när man ska prova klänningar?

Freepik

Dagen då man provar bröllopsklänningen är en mycket viktig dag för alla framtida brudar och av denna anledning är det viktigt att noggrant bestämma vem som ska följa med till butiken för att inte riskera att förstöra alla de underbara känslor som du säkert kommer att känna. denna dag.

Vi råder dig att ta med max fem personer för att undvika att skapa för mycket förvirring och för att det ska bli lite mer personligt. Det är viktigt att du den här dagen känner dig fri och avslappnad inför ditt val.

Om du dessutom har någon i din familj som kan lite om spetsar och tyger kan detta vara rätt person att ta med i gruppen du tar med dig till butiken. En sådan människa kommer att kunna ge dig ett lite mer professionellt uttalande om den klänning du gillar så att du också kan fatta ditt slutgiltiga beslut baserat på kvalitet.

Advertisement

Vad var det som hände egentligen?

Vad var det som hände egentligen?

Pxhere

En kvinna hamnade i en jobbig familjesituation efter det att hon erkänt att hon öppnat sin blivande svärdotters bröllopsklänning, som hade levererats hem till henne.

Kvinnan hävdade att hennes son sa till henne att hon "inte hade några gränser" när han fick reda på vad hon hade gjort, men hon känner inte att hon hade gjort något fel.

Den blivande svärdottern hade bestämt sig för att begära att få klänningen fraktad till sin svärmors hus för att förhindra att den försvann på vägen eftersom detta ofta hände när hon beställde hem paket. Svärmorn öppnade paketet och tog fram klänningen för att skicka bilder till sin blivande svärdotter, och trodde att hon hade gjort henne en tjänst.

Denna gest orsakade ett "stort problem" eftersom bruden var mycket upprörd över att paketet hade öppnats utan hennes tillåtelse och hade velat att klänningen skulle förbli en överraskning fram till den stora dagen.

Även kvinnans son blev upprörd och ansåg att hon hade överskridit gränsen. Kvinnan frågade sedan på Reddit om det hon hade gjort verkligen var fel. Användarna svarade snabbt att hon hade gjort fel och påpekade att hon inte borde ha öppnat paketet utan tillåtelse och att klänningen inte tillhörde henne.

En svärmors roll i bröllopsplaneringen

En svärmors roll i bröllopsplaneringen

Freepik

Till skillnad från vad användarna på Reddit tyckte kan en svärmors roll i organisationen av ett bröllop vara mycket viktig och i vissa fall till och med grundläggande för att den stora dagen ska bli lyckad.

Ofta bidrar faktiskt svärföräldrarna ekonomiskt till köpet av brudklänningen. Dessutom kan de under förberedelserna hjälpa till att hämta ut inbjudningskort och dekorationer. Det är inte ovanligt att de även samordnar möten med olika leverantörer, som floristen och cateringfirman exempelvis.

Traditionellt sett är det en svärmors uppgfift att leverera buketten till bruden på bröllopsdagen, en symbolisk gest från brudgummens familj. Svärmorn har också uppgiften att välkomna och underhålla gästerna i väntan på brudens ankomst till den plats där vigseln äger rum.

Valet av bröllopsklänning representerar ett av de mest spännande och känsloladdade ögonblicken i att organisera ett bröllop, vilket för med sig en rad komplicerade beslut som inte bara handlar om stil och budget, utan också påverkas av dynamiken inom familjerelationerna. Berättelsen om en svärmor som öppnar sin blivande svärdotters brudklänning utan tillstånd lyfter fram vikten av att tydligt kommunicera sina förväntningar och sätta tydliga gränser i dessa känsliga situationer.

Advertisement