Den här mamman bokar ett rum på hotell för en helg för att kunna slå in alla julklappar ostört

av sofia

25 November 2023

Den här mamman bokar ett rum på hotell för en helg för att kunna slå in alla julklappar ostört
Advertisement

När julen närmar sig blir en av de viktigaste tankarna vilka presenter man ska köpa och till vem. Ögonblicket då man utbyter gåvor under julhelgen är mycket viktigt, och det är ett ögonblick då familjer alla samlas runt granen för att dela en speciell stund.

Men har du någonsin tänkt på hur komplicerat det är att lyckas slå in alla presenter utan att bli avbruten och utan att någon upptäcker dig och förstör överraskningen? En amerikansk mamma, som alltid hade denna oro och samtidigt var väldigt trött på just detta, har hittat en lysande lösning. Låt oss se vad det handlar om.

Hur man slår in presenter utan att bli upptäckt

Hur man slår in presenter utan att bli upptäckt

Laura McKelligan/Facebook

Det händer inte sällan att, medan presenterna slås in till ett evenemang – vare sig det är jul, födelsedag eller något annat – kommer personen i fråga in i rummet och förstör överraskningen. Att gömma sig i huset för att undvika detta är inte lätt, och framför allt har man alltid rädslan för att bli upptäckt. Hur kan man då göra för att undvika allt detta och få en chans att slå in presenterna i totalt lugn?

Laura McKelligan, en 42-årig mamma, har hittat sin geniala lösning för att slå in julklappar. I drygt två år – och förmodligen kommer hon att fortsätta med denna nya vana – har hon bestämt sig för att boka en weekend på ett hotell, helt ensam. Två nätter hemifrån som skulle göra det möjligt för henne att slutföra sitt arbete utan avbrott.

"Inslagningsshelgen", som hon själv definierade den i en video som lades ut på webben, fick många visningar och positiva kommentarer.

Advertisement

En stunds ren avkoppling

En stunds ren avkoppling

Laura McKelligan/Facebook

På bilderna kan du se kvinnan komma in i rummet, gå in och lägga undan alla presenter och allt som behövs för att slå in dem. Med fyra barn i huset var det nästan omöjligt att slutföra det mödosamma arbetet utan att bli avbruten, varför hon efter att ha kommit överens med sin man, tog två dagars ledigt och lyckades få allt gjort.

Men att slå in julklappar var inte Lauras enda mål. Efter att ha avslutat alla presenter ägnade hon sig faktiskt åt en stunds avkoppling i total tystnad. Sedan åt hon en god måltid och tog en drink bekvämt sittande framför TV:n under resten av kvällen.

Hur svårt det kan vara ibland att hinna göra allt

Hur svårt det kan vara ibland att hinna göra allt

Laura McKelligan/Facebook

Att ha en familj är väldigt krävande, det vet vi alla mycket väl och att hinna med allt är inte lätt, utöver att hantera julklappar. Just därför, då och då, skulle det vara en bra idé att ta några timmar ledigt för att ägna sig åt sig själv eller helt enkelt för att göra saker i lugn och ro. Den här mamman gjorde det och fick oväntade hyllningar från många användare.

Många ansåg att idén helt enkelt var lysande och sa att de skulle överväga att göra samma sak. Det fanns också de som hade haft samma idé själva och tyckte att det var både effektivt och avslappnande. Kort sagt verkar det som att Laura inte är den enda som letar efter smarta lösningar för att slå in paket i hemlighet, men det var hon som gjorde tanken allmänt känd.

Hon behövde komma bort, men var aldrig långt borta

Hon behövde komma bort, men var aldrig långt borta

Laura McKelligan/Facebook

Trots "flykten" var denna mamma aldrig långt borta från sin familj, utan förblev nära sitt hem, både av praktiska skäl och för att kunna använda sina favoritrestauranger och unna sig en utsökt och avkopplande måltid ensam på sitt hotellrum.

Från en funktionell och smart idé, föddes en hel helg för att ta hand om sig själv, en paus från den dagliga stressen som gjorde att hon kunde slå in allt utan avbrott och ge sig själv lite hälsosam och välförtjänt vila.

Vad tycker du om hennes lösning: genialisk eller överflödig? Skulle du vilja göra samma sak?

Advertisement