"Min syster vill inte bjuda min pojkvän på sitt bröllop, vad ska jag göra?"

av sofia

03 Oktober 2023

"Min syster vill inte bjuda min pojkvän på sitt bröllop, vad ska jag göra?"
Advertisement

Familjerelationer ​​är ibland inte alls lätta att hantera, och för att få saker och ting att fungera bra måste du ha mycket tålamod. Ofta uppstår det missförstånd, dispyter och skapas dålig stämning mellan medlemmar i samma familj i samband med stora evenemang, till exempel bröllop.

Vilket är exakt vad som hände i berättelsen vi nu vill dela med er där två systrars relation, på grund av en händelse som ägde rum många år tidigare, försämrades. Låt oss ta reda på varför.

via Reddit

Bruden vill inte att hennes svåger ska närvara vid bröllopet

Bruden vill inte att hennes svåger ska närvara vid bröllopet

Pexels - Not the actual photo

Historien delades av en av de två kvinnorna i ett inlägg på Reddit. I inlägget där hon förklarar saken hänvisar huvudpersonen till ett problem som uppstod i samband med hennes systers bröllop. Det verkar som att det som gjort kvinnan upprörd är att hennes syster vägrade bjuda sin svåger på sitt bröllop.

"Min syster hade gett alla möjlighet att ta med sig en partner till evenemanget, för att ingen skulle behöva vara ensam - skrev författaren - på min inbjudan hade hon preciserat att hon inte ville ha min pojkvän där. ​​Jag försökte prata med henne, men hon vägrade lyssna och var fast besluten."

Men varför betedde sig systern på ett så konstigt sätt?

Advertisement

Varför fattade hon detta beslut?

Varför fattade hon detta beslut?

Pexels - Not the actual photo

Författaren till inlägget förklarade situationen och berättade att hon och hennes pojkvän hade varit tillsammans i 8 år och att första gången hon presenterade mannen för sin familj hade något konstigt hänt. Han och hennes syster hade tittat misstänksamt på varandra och först senare upptäckte hon att de hade haft en mycket kort relation. Relationen hade varat i bara två månader och förhållandet hade avslutats ett par år innan de blev tillsammans.

"När jag bad min syster förklara varför hon inte ville att min pojkvän skulle vara med på bröllopet, sa hon till mig att hon inte ville ha sina ex närvarande den dagen - skriver vår huvudperson - jag försökte få henne att förstå att det inte riktigt var så enkelt, att vi hade varit tillsammans i 8 år och att det skulle ha varit jobbigt för mig att inte ha honom där, men hon lyssnade inte på mig."

Kvinnan som har skrivit inlägget vägrade backa

Så två veckor innan den stora dagen sa hon till sin syster att om hon fortsatte vägra ha sin svåger på bröllopet så skulle hon inte heller ha någon tärna. En form av "utpressning" som gjorde den blivande bruden mycket upprörd och fick henne att bli rasande, men författaren till inlägget vägrade backa. "Gjorde jag fel?" – frågade hon användarna.

De personer som uttryckte sin åsikt ställde sig alla på kvinnans sida och hävdade att hennes systers beteende var överdrivet och löjligt och att ett förhållande som tog slut 10 år tidigare verkligen inte kunde ha orsakat så stora problem om det inte låg något annat bakom.

Vad tycker du och vad skulle du ha gjort ifall du hamnat i samma situation?

Advertisement