Mannen dyker upp hemma hos sin förre detta fru 28 år efter separationen... och börjar klippa hennes gräsmatta

av Titti Carlberg

03 September 2023

Mannen dyker upp hemma hos sin förre detta fru 28 år efter separationen... och börjar klippa hennes gräsmatta
Advertisement

Det är inte alla relationer som är gjord att vara för evigt och tyvärr är detta ett faktum. Människor kan förändras, känna nya överväldigande känslor för någon annan eller så tar man helt enkelt olika vägar. Det finns många olika anledningar till varför ett par bestämmer sig för att bryta bandet och, även om de är förenade av äktenskap, slutar med att de ansöker om skilsmässa.

Vi talar om ett otvivelaktigt smärtsamt val som tyvärr inte bara drabbar de direkt inblandade: ofta finns det även barn med i bilden. Den här berättelsen handlar om en ganska unik episod som oundvikligen gjorde alla känslomässigt berörda.

via Facebook

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

Detta är ingen hemlighet: i de flesta skilsmässor väntar ofta förbittring och frustration runt hörnet. Det är väldigt svårt att upprätthålla en "balanserad" relation när man känner sig sårad och med mycket bakomliggande ånger, eller det verkar i alla fall så. Visst finns det många berättelser där vi får höra om en hämnd mot ex-maken, om ändlösa juridiska strider om vårdnaden av barnen och maktkamper som bara handlar om personlig vinning.

Ibland är inte ens tiden kapabel att hela vissa relationer: man fortsätter helt enkelt med sitt liv samtidigt som man bär på en del förbittring inom sig. 
När det gäller huvudpersonen i berättelsen hade det gått 28 långa år.

Mannens exfru hade gift om sig och fått två barn i sitt nya äktenskap. Det var just de två som en morgon lade märke till något minst sagt konstigt utanför huset.

Advertisement

“This is my dad, mowing my mom’s lawn. They’ve been divorced 28 years. My mom has bad knees, and my step dad works out...

Pubblicato da Good Living Guide su Mercoledì 23 settembre 2020

"This is my dad, mowing my mom's lawn. They've been divorced 28 years. My mom has bad knees, and my step dad works out...

Publicerad av Good Living Guide onsdagen den 23 oktober 2020

 

Men det var bara den äldsta dottern, nu 32 år gammal, till kvinnan som kände igen honom: "Det är min pappa", utbrast hon förvånat när hon försökte tolka scenen som dök upp framför hennes ögon. Så halvsyskonen hade frågat henne varför hennes pappa var i deras trädgård och... klippte gräsmattan!

"För att han vet att mamma behöver hans hjälp" hade hon svarat. Och det stämde: kvinnan hade ett allvarligt problem i ett knä och hennes nuvarande man arbetade utanför staden, så mannen - John - hade presenterat sig vid hennes hem med tanken på att ge henne ett handtag, trots att ingen hade bett om hans hjälp. 

Han hade inte förvarnat någon, inte ett telefonsamtal eller sms: han hade bara dykt upp och satt igång med att klippa gräsmattan i sitt förre dettas trädgård. Mannens dotter, Cody, bestämde sig för att föreviga gesten av ointresserad altruism genom att ta ett foto. Senare publicerade hon ett inlägg på Facebook där hon förklarade hur mycket hans beteende hade betytt för henne: "man behöver inte vara ett helgon för att utföra snälla handlingar mot sin nästa". Hennes ord inspirerade och gjorde många människor på nätet känslomässigt berörda: inlägget har delats på det sociala nätverket mer än 40.000 gånger.

Advertisement