Tar du med dig hunden till stranden? Vidta dessa försiktighetsåtgärder för att skydda din hälsa

av sofia

31 Augusti 2023

Tar du med dig hunden till stranden? Vidta dessa försiktighetsåtgärder för att skydda din hälsa
Advertisement

Alla de som har en hund som husdjur och verkligen älskar den kommer att göra allt för att ta den med sig överallt, även när de åker på semester. Var och en av oss har sina egna preferenser när det gäller att resa, men för dem som älskar havet och stranden och alltid vill ha sitt husdjur vid sin sida är det viktigt att veta att det finns vissa för att hålla dem säkra också.

Som vad till exempel? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via Bringfido

Advertisement

Några tips för att njuta av en säker semester vid havet med din hund

Några tips för att njuta av en säker semester vid havet med din hund

Hippopx

Att gå ut med hundenstranden, både på sommaren och på vintern, är en underbar känsla. Det är en stunds avkoppling både för oss och för dem, men vi måste vara försiktiga så att obehagliga olyckor inte inträffar. Dessa kan ske särskilt under den varma årstiden, då "farorna" är fler. Till exempel måste du alltid vara uppmärksam på var du bestämmer dig för att gå.

För att säkerställa att din hund har roligt och samtidigt är säker, är det lämpligt att välja en specialutrustad strand. Detta kommer inte bara att tillåta dig att koppla av, utan också att inte störa dem som inte gillar djur alls. Det finns specifika stränder som välkomnar djur, där du garanterat kan ha kul och koppla av. Framförallt kommer det på dessa typer av stränder inte att finnas några vassa stenar eller rev och risken för att de skadas kommer att minska.

Advertisement

Undervärdera inte följderna av den höga värmen på stranden

Undervärdera inte följderna av den höga värmen på stranden

Emilian Robert Vicol/Flickr - Not the actual photo

Det är också viktigt att tänka på att, precis som vi, kan även hundar påverkas av värmen och den stekande solen och därför är det viktigt att skapa en skuggig plats för dem också, där de kan ta skydd och undvika obehag. Om detta inte är möjligt är det bättre att välja en solkräm, speciellt skapad för våra 4-benta vänner, eller en t-shirt som kommer att fungera som skydd.

Var också uppmärksam på tassarna då för varm sand, som de kanske inte ens inser är det, kan orsaka obehag för dem. Det är bättre att förebygga och skydda deras hälsa med specifika skydd för tassarna, så att de kan springa runt utan att vi behöver oroa oss.

Men när man går till havet döljer sig också många faror i vattnet, låt oss kika på vilka.

Var uppmärksam på hunden när den är i vattnet då farorna kan vara många

Var uppmärksam på hunden när den är i vattnet då farorna kan vara många

Pexels

Om du väljer att gå till stranden med din hund måste du se till att den inte går i vattnet ensam. Farorna som döljer sig bakom något så enkelt som att bada kan vara så många. Det är bättre att vara försiktig och att aldrig låta din pålitliga hund ge sig ut i havet ensam. Vågorna, strömmarna och båtarna som plötsligt dyker upp kan utgöra stora faror för den, så det är bättre att alltid hålla sig nära sin hund och därmed även undvika möten med maneter eller eremitkräftor som skulle kunna förgifta den.

Underskatta inte vikten av att råka dricka för mycket saltvatten. Lite spelar ingen roll, men att svälja mycket vatten kan orsaka förgiftning, precis som överdrivet salt kan torka ut hunden. Kom ihåg att alltid ha med dig en skål där färskt vatten aldrig får saknas då din hund kommer att vilja släcka sin törst.

Vad bör man göra när dagen på stranden är slut?

Vad bör man göra när dagen på stranden är slut?

Melissa Doroquez/Wikimedia - Not the actual photo

Även sanden har sina fördelar (perfekt för att leka i och rulla runt) och sina nackdelar. Att få i sig för mycket sand skulle kunna orsaka kolik för vår hund. Förutom att kornen i ögonen eller näsan skulle kunna orsaka irritation. För att undvika allt detta måste man naturligtvis vara uppmärksam på hundens hygien.

När dagen på stranden är över är det viktigt att tvätta vår vän. Det finns två alternativ: en dusch på stranden, det finns speciella strandduschar på vissa håll, eller ett skönt bad när man kommer hem eller till sitt semesterboende. Det viktiga är att eliminera sanden som fastnat i pälsen och saltet från kroppen, så att irriterande klåda och obehagliga irritationer inte uppstår. Var särskilt uppmärksam på nos och öron. Dessa måste vara perfekt rengjorda för att hunden inte ska känna obehag.

Dessa tips hjälper dig att tillbringa oförglömliga stunder vid havet tillsammans med din pålitliga och trogna vän. Ha en trevlig semester!

Advertisement