Om du ser en hund med en gul rosett bör du närma dig med försiktighet eftersom det betyder att den behöver sitt utrymme - TittaPaVideon.se
x
Om du ser en hund med en gul rosett…
Han är 84 år gammal och har just tagit examen med högsta betyg: Han är 23 år och hon är 60 - varje dag tvingas han försvara henne från människors elaka kommentarer

Om du ser en hund med en gul rosett bör du närma dig med försiktighet eftersom det betyder att den behöver sitt utrymme

15 Juni 2021 • Av sofia
10.098
Advertisement

Att ha en hund som husdjur förändrar ditt liv, och det ändrar det garanterat till det bättre. En hund kan vara en sann livskamrat och trogen vän även om den ofta behandlas som en leksak av vissa familjer, som om den var något man bara kunde utnyttja för att roa sig eller fylla ett tillfälligt tomrum, bara för att sedan överge den på gatan så fort man tröttnar. Eftersom det rör sig om en levande varelse har hunden sina egna känslor och behov och det är just därför initiativet med det gula bandet föddes.

via: Tractive

Om du skulle träffa en hundägare på gatan eller i parken med en hund vid sin sida som har en gul rosett eller ett koppel med den färgen, bör du varken bli orolig eller gå fram direkt och klappa hunden. Idén som startades av organisationen The Yellow Dog främjar medvetenheten om de hundar som helt enkelt behöver utrymme, och av denna anledning bör de behandlas med försiktighet, särskilt av främlingar som närmar sig för att klappa dem med goda avsikter.

Av denna anledning är det gula bandet eller rosetten en varning men verkligen inte en symbol för ett farligt djur, därför, om du träffar en hund som har det gula bandet bör du veta att denna vovve av olika skäl kan behöva lite extra utrymme. Orsakerna kan självklart vara många och i dessa fall finns det till exempel även hundar som är blyga eller rädda av naturen, hundar som är för entusiastiska och som kan hoppa på en främling, eller till och med hundar som nyligen har genomgått en känslig operation eller tränas.

Advertisement

Detta betyder verkligen inte att man till varje pris bör undvika en hund som bär ett gult band eller en rosett, det räcker att närma sig på ett lugnt och försiktigt sätt. Om vi inte är säkra på hur vi ska närma oss hunden ifråga är det bara att fråga ägaren som säkert kommer att vara villig att förklara orsakerna till den symbolen och färgen.

Dessutom finns det inget som säger att hunden inte vill eller inte får klappas om man närmar sig på rätt sätt och med försiktighet. Låt oss därför inte backa men samtidigt vara försiktiga så att vi inte invaderar hundens personliga utrymme!

Initiativet från The Yellow Dog är extremt användbart och viktigt eftersom det belyser ett problem som alltför ofta underskattas. Djur är levande varelser med känslor och sinnestämningar och bör därför respekteras.
 
 
 
 

Man måste helt enkelt visa lite hänsyn.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack