Om en assistanshund närmar sig utan sin ägare bör du inte klappa den, det här är vad du istället bör göra - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Om en assistanshund närmar sig utan…
Relationen med kusiner - något värdefullt som alla barn borde ha tillgång till Efter 69-års äktenskap tvingar ett ålderdomshem ett äldre par att dela på sig

Om en assistanshund närmar sig utan sin ägare bör du inte klappa den, det här är vad du istället bör göra

5.661
Advertisement

Hundar har varit pålitliga följeslagare i hundratals år och vi förlitar oss på dem med många aspekter av våra liv. De skyddar oss mot onda människor, hjälper oss att leta efter personer som saknas i nödsituationer, vägleder oss om vi har synproblem och vakar över vår hälsa. Tyvärr förstår inte alla betydelsen av det arbete som assistanshundar utför för människor och ibland kan konsekvenserna också vara allvarliga.

Apropå detta vill vi nu återberätta upplevelsen av en kvinna som, efter flera fall av epileptiska anfall, utbildade sin hund att ta på sig den känsliga uppgiften som assistent. En uppgift som hunden mycket villigt utför, om bara folk runt honom visar mer samarbete! Här är vad som hände.

Kvinnan lider av epileptiska anfall och när de inträffar är hennes hund tränad till att söka upp närmaste vuxna människa för att varna henne eller honom. En dag snubblade kvinnan och föll till marken medan hon gick med sin hund. Djuret trodde att det var en attack och sprang omedelbart iväg för att söka hjälp. Lyckligtvis var det här bara ett fall, så kvinnan ställde sig upp, borstade av dammet från sina jeans och gick och letade efter sin betrodda vän och det var här hon bevittnade en mycket irriterande scen.

Hunden hade närmat sig en kvinna, men trots att hundens koppel tydligt indikerar rollen som assistanshund, hade hon visat sig mycket störd och irriterad. Kvinnan fortsatte att jaga bort honom, lyfta på fötterna och skrika på honom att lämna henne ifred. Ett ointelligent beteende som kunde ha äventyrat patientens säkerhet ... Och allt på grund av enkel okunnighet!

Kvinnan berättade om sin erfarenhet på nätet och bad om maximal delning och spridning. Dess syfte är att sända ut ett tydligt meddelandet: assistanshundar är tränade till att gå och fråga om hjälp om deras ägare är i trubbel. Om du ser en utan en ägare, bör du inte klappa den, du måste följa den! Så snart du kommer närmare förstår hunden att du följer den och den kommer att gå till den plats där personen i svårighet befinner sig.

Hundar är intelligenta och väldigt hängivna mot oss människor, deras enda önskan är att hjälpa oss och bli älskade. Det är vi människor som ibland är de som borde använda intelligensen mer! Vi hoppas att fler och fler människor kommer att bli informerade om deras roll och att absurda händelser som dessa inte kommer att hända igen.

Tags: DjurHundarPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack