Sätt dig själv på prov och lös uträkningen på bara 15 sekunder

av sofia

30 Augusti 2023

Sätt dig själv på prov och lös uträkningen på bara 15 sekunder
Advertisement

Att ständigt testa sig själv, testa sina gränser och inte låta sig avskräckas av svårigheterna, vilka de än är, är det bästa sättet att möta livet på. Knep och knåp är därför till hjälp, även om de bara verkar vara enkla tidsfördriv. De är faktiskt väldigt stimulerande för vårt sinne, så pass mycket att de gör att vi utvecklar vår förmåga att koncentrera oss och fokusera på detaljer.

Om du gillar denna typ av utmaningar och vill hålla dig tränad är dagens matematiska gåta något för dig. Är du redo? Nu kör vi.

Advertisement

Matematiskt test: lös uträkningen på bara 15 sekunder

Matematiskt test: lös uträkningen på bara 15 sekunder

Vad går dagens utmaning ut på? Det är väldigt enkelt. På bilden ser vi en matematisk uträkning. Addition och multiplikation tillsammans med varandra som bildar en matematisk gåta. Kommer du att lyckas lösa den?

Målet, som bör uppnås på bara 15 sekunder, är att lista ut den sista siffran som bör ersätta frågetecknet. Det finns bara två siffror att addera och multiplicera: 0 och 1. Men var försiktig: utmaningar av den här typen har funktionen att vilseleda våra sinnen. Det är därför de är så roliga att hålla på med. När vi anstränger oss för att inte hamna i "fällan" aktiveras vårt intellekt så gott det går och vår förmåg att resonera sätts i gång för att uppnå det önskade målet.

När du väl har förstått hur det fungerar och vad du ska leta efter är allt du behöver göra att starta nedräkningen och lösa den matematiska gåtan.

Advertisement

Lösningen:

Lösningen:

Pixahive

De 15 sekunderna har gått, spelet går mot sitt slut och det är dags att avslöja lösningen på den matematiska gåtan. Svaret som du har gett är förmodligen 1 eller 12. I verkligheten är inget av de två resultaten det rätta. Varför?

Den korrekta lösningen är 2, detta beror på att de två första raderna som visas på bilden inte bör beaktas, utan endast den tredje. Fokusera på detta och koncentrera dig på multiplikationen 1 x 0 mentalt eller genom att räkna ut det på ett papper. Resultatet, det vill säga noll, bör sedan läggas till resten av summan.

Den sista raden måste därför beräknas på detta sätt: 1 + 0 + 1 = 2. Hade du också nått denna slutsats på de få sekunder du hade till ditt förfogande eller var resultatet du fick annorlunda?

Advertisement