Ett flygplan landar med en extra passagerare jämfört med när det startade... vad hände?

av sofia

22 Augusti 2023

Ett flygplan landar med en extra passagerare jämfört med när det startade... vad hände?
Advertisement

De flesta människor älskar att resa, förflytta sig från en plats till en annan, beundra de underverk som finns där och lära sig om olika kulturer. Det finns många sätt att ta sig runt på, men det många föredrar för längre resor är utan tvekan flyg. När det är många kilometer, även fågelvägen, är det lämpligt att använda ett snabbt transportmedel, och i detta avseende är flygplan oslagbara. Men även dessa kan ta flera timmar, i vissa fall upp till 15:00 eller mer.

Att resa med flyg kräver att man följer olika regler, men när allt väl är gjort är man oftast väldigt lugn och inga speciella händelser inträffar, men inte för flyget vi vill berätta om nu, låt oss förklara varför.

via CNN

Advertisement
Aero Icarus/Flickr - Not the actual photo

Aero Icarus/Flickr - Not the actual photo

Ett välkänt flygbolag, Emirates, berättar en otrolig historia som ägde rum under en flygning från Tokyo till Dubai. Flight EK 319 avgick från flygplatsen i Japan och förväntades landa i Dubai inom 12 timmar. Allt gick som planerat och det blev inga förseningar. Det skedde dock en stor förändring: flygplanet landade med en passagerare mer ombord än vid avgång. Hur är detta möjligt?

Företaget förklarade vad som hände.

Advertisement
Cha già José/Flickr - Not the actual photo

Cha già José/Flickr - Not the actual photo

Ombord på flyget fanns en passagerare som var gravid i sjunde månaden. Hon hade ett certifikat och var fullständigt lugn, utan att misstänka att hennes barn skulle bestämma sig för att födas för tidigt, gick kvinnan ombord och var lugn, men sedan förändrades något. Vid 35 000 fot startade hennes förlossning och flygvärdinnorna var tvugna att hjälpa henne.

Förberedda på att möta alla passagerares behov, även det mest ovanliga som detta, hanterade personalen den oväntade händelsen felfritt och lyckades förlösa barnet utan att orsaka olägenheter för andra resenärer. Faktum är att flyget inte drabbades av ens den minsta försening och landade efter 12 timmar, som planerat, på Dubais flygplats, med bara en person extra.

Rawpixel

Rawpixel

"Vid ankomsten till Dubai var både mamman och barnet i stabila förhållanden - uppgav Emirates - Så fort de landade välkomnades de av lokal medicinsk personal som omedelbart tog hand om dem".

En nästan unik situation i sitt slag, som spred glädje på en flygning som till en början verkade helt normal. Har du någonsin sett något så otroligt när du har rest med flyg?

Advertisement