Lyckas du forma 4 trianglar genom att bara flytta 2 tändstickor?

av sofia

19 Augusti 2023

Lyckas du forma 4 trianglar genom att bara flytta 2 tändstickor?
Advertisement

Att utmana din familj, vänner eller bekanta med roliga quiz är ett väldigt trevligt sätt att visa att du är duktig, snabb, uppmärksam och, varför inte, bäst. För att lyckas är det dock nödvändigt att ständigt testa dig själv, för att bli en riktig mästare av utmaningar av alla dess slag. Om sinnet är vältränat kommer det inte att ta lång tid att lösa de olika frågorna vi ställs inför och övervinna alla typer av utmaningar. Hur tränad är du?

utmaningen i den här artikeln är målet att kunna gå från två till fyra trianglar genom att bara flytta 2 tändstickor. Den som lyckas är ett riktigt geni. Redo?

Advertisement

Flytta bara två tändstickor för att skapa 4 trianglar och lös detta quiz

Flytta bara två tändstickor för att skapa 4 trianglar och lös detta quiz

Knep och knåp är mycket användbart för att sätta igång och förstärka vår intellektuella förmåga. Att göra det varje dag är idealiskt för att förhindra mentalt åldrande och träna koncentrationsförmågan. När det gäller dessa trianglar är det viktigt att iaktta bilden med koncentration och fokusera på de möjliga rörelserna man kan göra för att nå målet.

I det här fallet finns det ingen tidsbegränsning, du kan ta så många minuter på dig som du behöver. Den som lyckas lösa det på kortast möjliga tid har förmodligne en god förmåga att tänka utanför ramarna. Hur går det för dig?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Det finns två huvudfrågor du bör ställa dig själv för att lösa en utmaning av denna typ. Den första: vilka är de två elementen som jag måste flytta? Och när jag har identifierat dem, var kan jag placera tändstickorna för att uppnå det resultat som krävs? När detta är gjort är du redan på god väg. Men var uppmärksam på detaljerna, det är de som är viktiga och tillåter dig att tänka utanför ramarna.

I vilket skede är du? Om du redan har listat ut hur man löser det kan vi bara säga grattis. Om inte, ge inte upp och försök igen innan du kikar på lösningen, som finns där, men vi råder dig att ta en extra titt först.

Lösningen...

Lösningen...

Om man tittar på bilden med tändstickorna verkar det nästan omöjligt att lösa problemet genom att bara flytta två tändstickor och på så sätt skapa dubbelt så många trianglar. Ändå finns det ett sätt. Vi får inte tro att 4 fristående figurer måste skapas, utan en måste vändas upp och ner för att kunna flytta två tändstickor och placera en i mitten av bilden. På så sätt kommer du att ha två stora figurer och två mindre figurer inuti dem.

Hade du redan lyckats hitta lösningen och hur lång tid tog det för dig att hitta rätt svar?

Advertisement