Enbart ett geni lyckas lösa denna gåta på bilden och förstå vilken siffra som saknas

av sofia

05 Augusti 2023

Enbart ett geni lyckas lösa denna gåta på bilden och förstå vilken siffra som saknas
Advertisement

Att gå i skolan innebär inte bara att lära sig nya saker, utan att kunna väva in dessa kunskaper i vårt dagliga liv så pass mycket att de kan bli användbara inom alla områden av vår existens. Humaniora hjälper oss att tänka bättre, att tala bra och att uttrycka våra idéer på bästa möjliga sätt, på ett sådant sätt att de förstås av andra. Vetenskapliga ämnen, som matematik, har istället funktionen att träna vår hjärna och hålla den aktiv för att stärka vår koncentration, vårt logiska tänkande och hålla oss uppmärksamma.

Därför är matematik med dess beräkningar, räknesätt och så vidare grundläggande för var och en av oss. Naturligtvis är det sant att vissa uträkningar är mycket komplicerade att förstå och lösa, precis som den vi vill att du ska prova att räkna ut i den här artikeln.

Här måste du lyckas identifiera gåtan som gömmer sig bakom dessa summor, och försöka hitta lösningen så snabbt som möjligt. Är du redo? Nu kör vi!

Advertisement

Räkna ut vilken siffra som är svaret på sista talet

Räkna ut vilken siffra som är svaret på sista talet

Det finns många logiska tester runt om på nätet. Vissa är enklare, andra mindre lätta, men alla har som mål att hjälpa oss att hålla vårt intellekt aktivt och tränat.

I dagens utmaning är till exempel det du ska göra mycket enkelt. Leta efter det saknade numret. Det finns tre synliga uträkningar, varav två har svaret, inte den tredje. Att hitta den siffran är vårt mål, men var försiktig eftersom det finns ett ännu större problem att lösa för att nå det.

Tänk efter noga innan du fortsätter. På nästa bild avslöjar vi vad resultatet av att lägga till 1+3 är, men vi berättar fortfarande inte hur du hittar det. Testa dig själv så hårt du kan och lös mattequizet.

Advertisement

På nästa bild kommer vi att avslöja svaret, men det krävs fortfarande lite extra ansträngning för att förstå uträkningen...

På nästa bild kommer vi att avslöja svaret, men det krävs fortfarande lite extra ansträngning för att förstå uträkningen...

På bilderna ser vi att 3+4 är lika med 9, 5+6 är lika med 41 och att 1+3 är lika med 10, men hur är detta möjligt? Om det är den här frågan du ställer dig har du helt rätt. Vi sa dock att en gåta döljer sig i dessa uträkningar, väl gömd och inte lätt att lista ut, men de med ett vältränat sinne kommer inte att ha några problem att förstå det. Har du lyckats lista ut uträkningen ännu?

Om svaret är nej och om du vill försöka igen, scrolla inte ner eftersom lösningen på det matematiska quizet avslöjas på nästa bild.

Här har du lösningen:

Här har du lösningen:

Här kommer slutresultatet. För att få de tre summorna - 19, 41 och 10 - var det nödvändigt att lägga till en uträkning till de som redan var synliga. Lösningen på den matematiska gåtan var att summans andra tal skulle multipliceras med sig självt. När du är klar kan du gå vidare med summan mellan det resultatet och den första siffran, och därmed komma fram till svaret: 10.

Om du redan hade lyckats lösa det vill vi bara säga grattis. Du är verkligen smart och dina matematikkunskaper är avundsvärda. För de som inte klarade det, inga problem, vid nästa test kommer du säkert att vara bättre förberedd och redo att lösa det. Missa inte nästa quiz!

Advertisement