Hur kan du skydda dina pengar? Låt oss ta reda på hur man känner igen en falsk POS

av sofia

07 Augusti 2023

Hur kan du skydda dina pengar? Låt oss ta reda på hur man känner igen en falsk POS
Advertisement

Att göra elektroniska betalningar i modern tid har blivit mycket vanligare än för en tid sedan. Om det tidigare faktiskt fanns en stark misstro mot denna typ av penningväxling, och de flesta föredrog kontanter, så är detta inte längre fallet sedan några år tillbaka. Människor undviker att bära med sig en massa mynt och sedlar, framför allt av säkerhetsskäl, och gör sina inköp med hjälp av betalkort och kreditkort. Men var försiktig med vad du gör och hur du betalar för denna betalningsmetod är inte alltid helt säker. Varför?

Ett företag som sysslar med produktionen av POS förklarar och visar hur man känner igen en falsk från en äkta. Låt oss ta en titt.

mybroadband.co.za

mybroadband.co.za

Elektroniska betalningar förekommer idag minst lika ofta, om inte mer än de med kontanter, och att betala på detta sätt vad du än köper och för vilken summa du än spenderar är verkligen det smidigaste sättet. Du behöver inte längre gå runt med en massa pengar och du riskerar inte att tappa dem eller ännu värre bli bestulen, men du måste ändå vara väldigt försiktig.

Anledningen till detta att det finns både äkta och falska POS. Faktum är att det inte finns något som säger att den lilla maskinen som du är på väg att betala till inte är en förfalskning och detta kan utgöra en allvarlig risk för våra besparingar. Hur känner man då igen en falsk från en äkta?

Först och främst bör vi vara uppmärksamma på hur kortet sätts in: om det går att trycka in för mycket och nästan försvinner in i maskinen, är det något som inte stämmer och vi bör bli misstänksamma.

Advertisement
mybroadband.co.za

mybroadband.co.za

Ett annat sätt att förstå ifall du gör en säker överföring av pengar är att titta på storleken på POS:en. De falska är i allmänhet mycket större än de äkta, för att inte tala om att de inte har något grönt ljus som lyser i det övre vänstra hörnet och att knappsatsen inte har någon bakgrundsbelysning.

Sist men inte minst är ett tips också att kika efter om det finns plats för pennan på POS:en eller inte, om den är för smal och faktiskt inte rymmer pennan, så har vi en falsk POS framför oss.

mybroadband.co.za

mybroadband.co.za

Det finns många sätt för att avgöra det. Kontrollera när du betalar att siffrorna på den POS som används och kvittot stämmer överens, undvik att ge ditt kort till andra, se till att du alltid är närvarande när du betalar, till exempel på en restaurang, och använd, om möjligt, ett kort som inte har för mycket pengar på sig.

Bankerna eller något annat kreditföretag tillhandahåller olika system för att kontrollera varje betalning. Att länka ett telefonnummer till ditt kort så att du får avisering varje gång du betalar är en av dem, eller så kan du sätta en daglig gräns för betalningar. Sedan bör man alltid ha med sig ​​numret för att kontakta sin bank vid förlust eller stöld av kortet bland de många andra knep som hjälper oss att skydda våra pengar.

Visste du om dessa knep för att känna igen en falsk POS?

Advertisement