Den här bilden döljer 19 varelser: kommer du att lyckas hitta dem alla?

av sofia

08 Augusti 2023

Den här bilden döljer 19 varelser: kommer du att lyckas hitta dem alla?
Advertisement

Vad är en optisk illusion? Vi har hört talas om dem vid massor av tillfällen och vi har också sett många av dem, men vilken är den rätta definitionen av denna typ av visuella utmaning? En illusion är en bild som lurar vårt öga, får det att uppfatta något annat än vad det verkligen ser och som förvirrar det. Endast den mest uppmärksamma iakttagaren kan dechiffrera vad den ser i konkreta termer och läsa av det korrekt.

Bilden vi vill erbjuda dig i den här artikeln är en vacker skogsmålning. En målning som föreställer en räv med framtassarna lutade mot stammen på ett träd. Men var försiktig för inuti den döljer sig 19 varelser, alla väl gömda bland detaljerna och som måste hittas. Den som lyckas med denna svåra utmaning har verkligen falkögon. Nu kör vi!

Advertisement

På bilden döljer sig 19 varelser, lyckas du urskilja dem alla?

På bilden döljer sig 19 varelser, lyckas du urskilja dem alla?

Springfield Museums

Bilden går tillbaka till 1872, året som Currier & Ives skapade den. Mycket känd för sin dolda egenhet, har "Perplexed Fox" bokstavligen blivit känd i hela världen, fram till att bli vald som en av de bästa optiska illusionerna som någonsin gjorts. Den idylliska, trädbevuxna och till synes väldigt enkla miljön döljer mycket mer.

Det räcker inte att titta på räven och växtligheten runt den för att säga att man har fångat bildens essens. Faktum är att 19 andra varelser är gömda i den: djur och mänskliga ansikten som lurar ögat och visar sig bara för dem som är snabba att observera. En visuell utmaning som det är ett nöje att testa sig själv med.

Så allt vi behöver göra är att titta noga och försöka hitta alla de djur som döljer sig på bilden!

Advertisement

En optisk illusion som har flera århundraden på nacken...

En optisk illusion som har flera århundraden på nacken...

Dreembox/Wikimedia

På en sådan bild, en sådan optisk illusion, kan ögat inte bara fokusera på de figurer som syns vid första ögonkastet, tvärtom. Vår uppmärksamhet bör riktas mot nyanser, färger, former, konturer och allt som kan dölja sig där. I det här fallet spelar träden en grundläggande roll och mellan stammar och löv tillåter de de 19 varelserna att kamouflera sig själva på ett perfekt sätt.

Men visuella utmaningar är användbara för att träna sinnet just för att du måste anstränga dig och skärpa din syn. Först då kommer lösningen att börja skymta.

Är du redo att ta reda på var var och en av varelserna lurar? Om du vill ge dig själv ytterligare en möjlighet att undersöka själv innan du tittar på lösningen är det nu dags att gå tillbaka till den första bilden.

De röda cirklarna visar lösningen på denna optiska illusion...

De röda cirklarna visar lösningen på denna optiska illusion...

Springfield Museums

Om du lyckades komma till det slutliga resultatet utan att ens ta en titt på det här sista fotot, har du verkligen skarpa ögon och förtjänar vårt beröm. Om du å andra sidan har missat något och du inte har lyckats identifierat alla dolda figurer i det här visuella quizet, hjälper vi dig nu. De röda cirklarna på bilden indikerar alla de varelserna som lurar på bilden.

Vi ser 7 djur och så många som 12 mänskliga ansikten som dyker upp ur hålorna av träd och jord. Det första är uppenbarligen räven, scenens huvudfigur, sedan ett vildsvin som nedanför hästen kikar fram ur vegetationen. Lite längre ner, vid foten av trädet till vänster, ser vi ett lamm ligga hoprullat, medan det ovanför finns tre fåglar. Resten av cirklarna indikerar mänskliga ansikten med konturer gjorda av stammar, grenar, löv och jord.

En nästan perfekt optisk illusion, som kan få även den mest uppmärksamma åskådaren att missa något. Hur många av de 19 varelserna lyckades du hitta?

Advertisement