Hur många kvadrater hittar du? Titta ordentligt... de är mycket fler än du tror

av sofia

03 Augusti 2023

Hur många kvadrater hittar du? Titta ordentligt... de är mycket fler än du tror
Advertisement

Är du redo att testa dig själv i en ny och rolig utmaning som testar din observationsförmåga? Om svaret är ja, är det bara att sätta igång. Vi vet redan hur viktiga visuella och logiska tester är för att hålla våra sinnen tränade, och att utmana sig själv regelbundet gör att vi stärker vårt intellekt. Ännu en bra anledning till att försöka, förutom att det är kul.

I denna specifika utmaning för att testa din koncentration finns det bara ett mål: att ta reda på hur många rutor som gömmer sig på bilden. Vänta! Svara inte för snabbt och utan att först ta ett djupt andetag. Vissa är väl synliga, medan andra är dolda. För att göra det ännu roligare ber vi dig att ta tid på dig själv. Den som hittar lösningen först vinner.

Advertisement

Hur många kvadrater ser du på bilden?

Hur många kvadrater ser du på bilden?

Ibland verkar bildquiz vara väldigt komplicerade. De verkar inte ha någon lösning, eller kanske är den lättare att finna än den verkar, eller till och med svårare. Men det fina med denna typ av quiz är just detta: det är inte tydligt vad lösningen är, men genom att försöka klura ut den tränar vi vårt sinne.

I det här fallet är det du behöver fokusera på antalet rutor som finns på bilden. Hur många är det? Ett tips: fastna inte vid första intrycket. Vissa av dessa geometriska former smälter väl samman och man tänker kanske inte ens på att de finns där. Vi kommer att ge dig ytterligare några sekunder innan vi ger dig lösningen.

Advertisement

Hur lång tid kommer det att ta för dig att hitta lösningen?

Hur lång tid kommer det att ta för dig att hitta lösningen?

Per A.J. Andersson/Wikimedia

Jakten på dessa dolda rutor fortsätter, medan vårt intellekt förblir aktivt och alert. Att göra logiska tester av den här typen är ett tidsfördriv som det inte alls är självklart att man hittar lösningen på. Samtidigt som du har roligt och, låt oss inse det, gör något som inte är alltför krävande, gör du samtidigt något viktigt.

Vår hjärna behöver verkligen sådana utmaningar, utan dem skulle vi vara instängda i vår dagliga rutin och riskerar att åldras för tidigt mentalt. Därför har små utmaningar som denna en mycket specifik funktion och stimulerar dessutom vår syn.

Har du kommit fram till lösningen? Hur många rutor hittade du? Skriv ner siffran på ett papper och låt oss ta reda på resultatet tillsammans.

Här kommer lösningen

Här kommer lösningen

Här har du lösningen. Varje färg på bilden indikerar en fyrkant. De är totalt 10 även om de går in i varandra på ett sådant sätt som gör att de förvirrar ögat, men inte för de mest uppmärksamma människorna.

Om du fokuserar på att urskilja varje nyans kommer du att inse hur rutorna passar inuti varandra, även om vi är ganska säkra på att dina falkögon inte har svikit dig och att du säkert redan hade sett dem alla, inte sant?

Advertisement