Försök hitta lösningen på denna utmaning på så kort tid som möjligt - endast de med ett vältränat sinne kommer att lyckas

av sofia

01 Augusti 2023

Försök hitta lösningen på denna utmaning på så kort tid som möjligt - endast de med ett vältränat sinne kommer att lyckas
Advertisement

Hur gick det för dig i matte under din skolgång? Vi är väl medvetna om att det inte direkt är ett av de populäraste ämnena och alla är inte bra på att räkna, speciellt de mer komplicerade talen. Ändå är vi lika medvetna om att matematik är användbart inom alla områden av vårt liv, vare sig mer eller mindre tekniska. Att kunna räkna är viktigt för att klara vardagen särskilt om du inte har en väldigt hög månadsinkomst.

Det är alltså nödvändigt att träna dina räknefärdigheter och i detta kan matematiska quiz vara mycket användbara för oss.

Det vi vill föreslå idag är till exempel lite komplicerat, men vi är säkra på att du med rätt dos koncentration kommer att kunna lösa det på nolltid. Låt oss förklara vad du ska göra.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Bilden vi just har sett visar oss fyra rader som innehåller olika uträkningar som du måste dechiffrera. Denna typ av quiz har varit mycket populära i flera år och är både underhållande samt lärorika. Faktum är att det att göra några uträkningar varje dag är ett väldigt bra sätt att inte låta vår hjärna åldras i förtid. Ofta fastnar vi i våra dagliga åtaganden, vi upprepar samma saker om och om igen och vi riskerar att inte ge rätt stimulans till sinnet, men dessa enkla utmaningar kan ge oss den knuff vi behöver.

Kom igen nu. Låt dig inte avskräckas av vad som verkar vara en komplicerad matematisk gåta och låt oss sätta igång.

Frukten ersätter naturligtvis siffror. Deras summa leder till resultat som redan är uträknade och skrivna, men ett saknas, det sista. Detta är precis vad du måste försöka räkna ut. Koncentrera dig och lämna alla andra distraktioner åt sidan i några minuter.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Att lösa ett sådant här problem är inte alltid enkelt du behöver vara uppmärksam, koncentrerad och vara bra på huvudräkning. Naturligtvis kan du även ta till penna och papper. Om du vid det här laget redan har lyckats hitta svaret, grattis, då har du utmärkta matematiska färdigheter. Om det istället fortfarande inte är klart för dig vad frukterna motsvarar så kan vi hjälpa dig.

Så låt oss börja från den första uträkningen. Det är det enklaste och snabbaste talet att lösa. Vi har två jordgubbar och resultatet av deras summa är 12, så deras värde måste nödvändigtvis vara detsamma. Jordgubben motsvarar en 6:a, hänger du med?

Pixabay

Pixabay

Vi går till andra raden. Här hittar vi ännu en jordgubbe som, tillsammans med bananen, är lika med 9. Vilket är bananens värde om jordgubbens värde är 6? Svaret blir nödvändigtvis 3. Nu har vi redan två siffror och bara värdet på ananasen saknas. Samma resonemang gäller även för denna tropiska frukt.

Efter att ha försäkrat oss om att bananens värde är 3 och att den tillsammans med ananasen blir 11, kommer den sista frukten att dechiffrera därför vara värd 8. Håller du med? Vid det här laget måste vi bara lägga till ananas och jordgubbe, vars värde vi redan vet för att få slutresultatet som blir...? Den fjärde summan kommer att bli 14, alltså 6 + 8.

Ett logiskt test som inte på något sätt är lätt, men det viktiga är att koncentrera sig i början. När det första talet har listats ut följer resten av sig själv. Och om du gillade detta roliga mattequiz, håll utkik inför nästa för att utmana dig själv igen, eller varför inte, även dina vänner och din familj.

Advertisement