Hur man gör hemmagjord torkad frukt, både nyttigt och billigt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur man gör hemmagjord torkad frukt,…
Polismannen hittar en hund som har fastnat: efter att ha befriat honom så händer det otroliga Den här kvinnan kan inte ta sig fram själv längre: det som hennes man gör kommer att lämna er tårögda

Hur man gör hemmagjord torkad frukt, både nyttigt och billigt

Av Sabrina d'Andrea
10.418
Advertisement

Det bästa sättet att konservera frukt på är att torka dem. På detta vis så behåller dem både deras smak och näringsvärde. Det gäller alltså att få bort vattnet i frukten genom att utsätta den till höga temperaturer och ventilation.

Att torka frukt kan vara ett jättebra sätt att ha ett nyttigt snack till hands, och passar utmärkt till yogurt till exempel.

Så här gör ni det :)

Torkad frukt går att köpa i livsmedelsaffärer, men det är inte så billigt. Varför behöva lägga ner pengar på någonting som går att göra hemma?

För att torka frukt behöver ni en elektrisk torkare eller en vanlig ugn.

Advertisement

Först av allt så är det viktigt att skära frukterna i tunna skivor med en vass kniv. Äpplen, kiwin, päron, ananas, jordgubbar ... Var kreativa!

Om ni använder ugnen så kan ni ställa in temperaturen på 90 grader och låta frukten torka på en plåt i en timme. Med torkaren så går det att låta det stå i 5 eller 6 timmar vid 50 grader.

Det är alltid mer effektivt att använda en elektrisk torkare, eftersom vattnet kommer att torka långsamt. 50 grader är perfekt för att frukten ska behålla sina näringsegenskaper, såsom vitaminer och mineraler.

Om ni använder ugnen så är det bra att inte stänga den helt och låta en springa på 5-10 cm öppen, så att fukten kommer ut. Om ni har funktionen "ventilation" på eran ugn så rekommenderas den.

Ni kan även torka frukt på ett mer traditionellt sätt, genom att lämna skivorna i solen. Värmen och luften kommer att få bort fukten.

I videon så lär ni er hur ni kan torka frukt hemma, så att ni kan få ett utsökt snacks som är både nyttigt och billigt! 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack