Tårta med vatten utan mjölk, smör och ägg - ett enkelt recept med få kalorier för ett smakrikt mellanmål - TittaPaVideon.se
x
Tårta med vatten utan mjölk, smör…
Hon vinner 1,7 miljoner men bor fortfarande i en kommunal bostad: Hon hade gett sina barn en bil värd 165 000 euro och nu ber sonen tandfen om 125 euro

Tårta med vatten utan mjölk, smör och ägg - ett enkelt recept med få kalorier för ett smakrikt mellanmål

10 Oktober 2021 • Av sofia
940
Advertisement

Hur många gånger har du blivit sugen på något sött, men inte haft något hemma? Eller ännu bättre, hur många gånger har du blivit sugen på tårta men genast känt dig skyldig enbart vid tanken. Om du är bland dem som älskar godsaker men samtidigt inte kan unna dig något gott alltför ofta och försöker att äta sunt, prova då den här enkla och välsmakande tårtan som vi vill visa dig idag. Detta är en tårta med vatten, utan ägg, mjölk eller smör, lämplig för dem som vill hålla sig i form men samtidigt njuta av något sött, de som är allergiker och de som inte har mycket tid för att laga mat. Kort sagt, ett mångsidigt recept som anpassar sig efter tusen behov! Åh en sak till, den är också väldigt billig!

Ingredienserna för denna lågkaloritårta är mycket enkla och lätta att hitta i alla mataffärer:

  • 250 g mjöl (du kan välja mellan fint eller fullkorn)
  • 50 ml vegetabilisk olja
  • 250 ml varmt vatten
  • rivet skal av en ekologisk citron
  • 1 påse vanillin
  • bakpulver
  • 150 g florsocker eller alternativt 80 g stevia
  • Slutligen behöver du en form på 25 cm i diameter.

Börja med att blanda vattnet med den vegetabiliska oljan i en skål medan du siktar mjölet i en annan skål. Tillsätt sötningsmedlet (stevia eller socker), bakpulver, citronskal och vanilj i mjölskålen. Nu är det bara att vispa samman innehållet i de två skålarna kraftigt med en elvisp tills du får en jämn blandning som kan hällas i formen. Som du kan se är detta recept väldigt enkelt och tar bara några minuter. Allt ska tillagas i en förvärmd ugn på 180 ° i cirka 35-40 minuter.

Advertisement

Det slutliga resultatet bör se mer eller mindre ut som det du ser på bilden. Pudra över med florsocker för att göra ditt mellanmål lite snyggare och mer välsmakande. Om du är en chokladälskare kan du alternativt tillsätta lite kakao i smeten för att anpassa kakan efter din smak. Kom ihåg att justera mängden socker beroende på hur mycket kakao du har i.

Enkelt, snabbt och gott!

Tags: KökMatEfterrätt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack