En anställd på Disneyland med mustach tar emot gästerna klädd som en fé och får stark kritik

av sofia

26 Juni 2023

En anställd på Disneyland med mustach tar emot gästerna klädd som en fé och får stark kritik
Advertisement

Som barn föreställer man sig ofta att spela rollen som sina favoritkaraktärer, kanske inför familjen genom att erbjuda dem unika shower eller lekandes med sina vänner. Att hitta den perfekta utklädnaden är dock inte lätt, men det finns strukturer och lekplatser som länge har specialiserat sig på detta. Disneys nöjesparker, till exempel, erbjuder otaliga möjligheter runt om i världen för att interagera med tecknade figurer, leka med dem eller förvandlas till dem. Det finns många anställda där som varje dag jobbar hårt för att förverkliga barnens drömmar och bland dem är huvudpersonen i denna berättelse.

En ung anställd som bara för att ha gjort sitt jobb har väckt stark kritik. Låt oss ta reda på varför.

via Daily Mail

Advertisement
kourtfabe/Instagram

kourtfabe/Instagram

Nick är en kille som arbetar på Disneyland-anläggningen i Anaheim, Kalifornien, som fick stark kritik för sitt val av utklädnad. Faktum är att den unge mannen blev känd på webben efter det att han filmades i en video som sedan spreds på sociala medier.

Klippet spelades in av en trebarnsmamma, influencern Kournti Farber, som var på semester i Disneyparken med sin familj. Kvinnan gjorde ingenting speciellt förutom att filma sin dotter när hon gick in i en av attraktionerna, hälsad av den goda féns assistent: Nick. Killen bar en lång blå klänning komplett med pannband och slöja på huvudet, och på ögonen en ljus ögonskugga som matchade klänningen, vilket irriterade många människor.

Advertisement
kourtfabe/Instagram

kourtfabe/Instagram

Att se mannen med mustasch, men i kvinnokläder, välkomna barnen och följa med dem på den valda vägen fick folk att rynka på näsan och det var ett val som inte delades av alla. Att anförtro en man och inte en kvinna en sådan roll skulle enligt vissa inte ha gjort något annat än att förvirra barnen. Denna fé med mörk mustasch definierades som konstig och bisarr och vissa gick ännu längre och definierade det hela som äckligt och olämpligt för en publik med barn.

Det riktades stark kritik inte bara mot medarbetaren, utan framför allt mot Disney som tillät allt detta. Företaget hade redan bedömts negativt många gånger för sina kampanjer för inkludering, och även denna gång väckte det kontrovers.

När mamma Kournti spelade in videon och sedan delade den på sociala medier hade hon dock en helt annan avsikt. I själva verket ville kvinnan inte alls kritisera valet av nöjesparken, utan tvärtom tacka alla för det vänliga och professionella mottagande som riktades inte bara mot hennes barn, utan även mot alla andra besökare.

kourtfabe/Instagram

kourtfabe/Instagram

En unik upplevelse som många vuxna och barn drömmer om att få, men som fick en negativ vändning.

Håller du med dem som ansåg att det var ett dåligt drag eller tycker du att det inte gör någon skillnad vem som klàr ut sig till den goda féns assitent?

Advertisement