Två goda vänner passar på att resa jorden runt på 80 dagar när de går i pension

av sofia

27 Februari 2023

Två goda vänner passar på att resa jorden runt på 80 dagar när de går i pension
Advertisement

Det sägs att den som finner en vän finner en skatt. Inget kunde vara mer sant. Om vänskapen är äkta, finns det inget mer värdefullt än att kunna dela både positiva och negativa ögonblick av sin existens med någon man tycker om. Vanligtvis, när vi tänker på de människor som står oss närmast, är familjemedlemmar eller en partner de första man kommer att tänka på, men det betyder inte att en god vän inte kan vara minst lika viktig.

De två kvinnorna som är huvudpersoner i denna underbara berättelse är väl medvetna om detta, som orädda och fulla med passion har bestämt sig för att ge sig av tillsammans för att åka på en fantastisk resa. Låt oss berätta mer om dem.

via Daily Mail

Advertisement
Around the World at 80

Around the World at 80

Sandy Hazelip och Ellie Hamby är två 81-åriga bästa vänner som träffades av en ren slump under en resa till Egypten och direkt visste att det var något speciellt med deras förhållande. Efter 20 år håller faktiskt de två damerna fortfarande varandra sällskap och framför allt har de bestämt sig för att ge sig av tillsammans för ett underbart äventyr runt om i världen.

Passionen för resor förde dem samman redan från början och, kanske tack vare att de läste den berömda romanen Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne, bestämde vännerna att de skulle åka på en världsturné. Så utan några om och men gav de sig av från Dallas, Texas, USA, och har fortsatt sin resa.

Advertisement
Around the World at 80

Around the World at 80

På deras blogg går det att följa alla stopp, som redan har varit många: Antarktis, Påskön, Brasilien, Italien, Spanien, Zanzibar, Tanzania, det finns många platser i världen och de vill åka dit hjärtat tar dem.

Den ursprungliga planen var att resa i 50 dagar och besöka 18 länder, men de är inte säkra på att det kommer att vara möjligt att stanna i vart och ett, så de har bestämt sig för att inte oroa sig för mycket om de inte följer planen strikt och njuta av varje upplevelse.

"Vi låter oss guidas och njuter av resan - kommenterade de - även om det inte var vad vi först hade tänkt oss. Det bästa med en resa runt jorden är möjligheten att träffa nya människor. Planeten är full av intressanta, stimulerande och vackra människor". Varför inte ge dig själv chansen att lära känna dem?

Around the World at 80

Around the World at 80

Just därför och trots att de har haft vissa förseningar i sin plan att åka iväg på en 80-dagarsresa vid 80 års ålder, har Sandy och Ellie bestämt sig för att ge sig av. Det finns några regler som de försöker följa hela tiden: först och främst att spara pengar och för att göra det har de valt att undvika förstaklassresor, stora hotell och att endast använda kollektivtrafik.

Kort sagt, de har organisera sig på bästa möjliga sätt för det som är och alltid kommer att förbli en av de vackraste upplevelserna i deras liv, utan en enda liten gnutta tvivel.

Skulle du också vilja ta med din bästa vän och åka på en liknande "resa"?

Advertisement