En restaurang förbjuder inträde för barn under 10 år: "Vi klarade inte av det längre"

av sofia

25 Februari 2023

En restaurang förbjuder inträde för barn under 10 år: "Vi klarade inte av det längre"
Advertisement

När det gäller att vidta åtgärder som begränsar barns ”frihet” finns alltid risken att översvämmas av kritik, även om det bara rör sig om regler som införs för att bevara en privat verksamhet, som exempelvis restauranger. Det är ingen nyhet att det finns platser, som restauranger, som nekar barn inträde. Särskilt en restaurang skapade rubriker på sociala medier efter att ha publicerat ett inlägg där de meddelade att barn under 10 år inte längre skulle få vistas i restaurangen. Naturligtvis fick de mycket kritik, men det finns också de som har stöttat denna ståndpunkt. Låt oss kika på vad som hände i detalj.

via Facebook / Nettie's House of Spaghetti

Advertisement

We love kids. We really, truly, do. But lately, it’s been extremely challenging to accommodate children at Nettie’s....

Pubblicato da Nettie's House of Spaghetti su Giovedì 9 febbraio 2023

En restaurang i New Jersey (USA), "Nettie's House of Spaghetti", har publicerat en viktig uppdatering på sin Facebook-sida, där de meddelade att barn under 10 år inte längre skulle få vistas i restaurangen. "Vi älskar barn, det gör vi verkligen. Men den senaste tiden har det varit extremt svårt att ta emot dem på Nettie. Med problem som ljudnivån, bristen på plats för barnstolar, den tidskrävande städningen av röran och ansvaret för barn som springer runt i restaurangen, har vi bestämt att det var dags att ta saken i egna händer”, förklarade restaurangledningen. Faktum är att problemet för många restauranger inte är barnen själva, utan bristen på tillsyn och uppfostan från vissa föräldrar.

"Det är inte ett lättfattat beslut, men de senaste händelserna har fått oss att införa denna nya policy" står det i inlägget.

Advertisement

We’ve been working on some things over the past few weeks….

Pubblicato da Nettie's House of Spaghetti su Mercoledì 2 marzo 2022

Det är en åtgärd som även drabbar de som har mycket väluppfostrade barn som absolut kan tillbringa en lugn kväll på restaurangen, men ägarna till Nettie var tvungna att ta till denna regel för att värna om sin verksamhet. Faktum är att många kunder har visat sig vara mycket förstående: "Vi har en 3-årig dotter och vi är verkligen inte förolämpade, tvärtom håller vi med Nettie till 1000%", lyder en kommentar på Facebook-inlägget. "Vi har aldrig tänkt tanken att ta med vårt barn till Nettie's eftersom vi vill äta middag och ta en paus. Det är inte rätt miljö för ett barn", kommenterade en annan användare och stödde restaurangens beslut.

Kort sagt, även om detta förbud tycks begränsa kundkretsen avsevärt, håller många med om detta val. Vad tycker du?

Flickr / Joe Shlabotnik / Not the actual photo

Flickr / Joe Shlabotnik / Not the actual photo

Advertisement