En hemlös kvinna ber om matrester från en middag, men en kvinna erbjuder henne en hel måltid och låter henne sitta vid hennes bord

sofia

01 Januari 2023

En hemlös kvinna ber om matrester från en middag, men en kvinna erbjuder henne en hel måltid och låter henne sitta vid hennes bord
Advertisement

Det händer ofta, särskilt när man är i storstäderna, att man träffar på hemlösa människor som i gathörn tigger pengar för att kunna köpa något att äta. Mer sällan händer det dock att dessa människor är modiga nog att gå in på en restaurang och be om lite matrester för att inte svälta ihjäl. I det här fallet är kunderna inte alltid villiga att lyssna på de stackars människorna och många gånger blir de till och med irriterade.

Detta är något som kvinnan vi nu vill berätta om lade märke till, när hon dock bestämde sig för att svara på förfrågan om hjälp från en hemlös kvinna på ett alldeles exemplariskt sätt.

via Carmen Mendez/Facebook

Advertisement

I debated posting this picture but considering that today many of us are gonna be thankful for what we have and are...

Pubblicato da Carmen Mendez su Giovedì 26 novembre 2015

Carmen Mendez är en ung kvinna som bor i Anaheim i Kalifornien och som fick hela webben att bli rörd till tårar efter att ha berättat en historia där hon var huvudpersonen. I ett långt inlägg på Facebook berättade hon om en helt vanlig kväll på en restaurang med sin partner, där de träffade en mindre lyckligt lottad person.

"Vi väntade på vår beställning och medan jag satt vid bordet, märkte jag plötsligt en kvinna som gick runt bland borden och letade efter lite matrester - skriver hon - Alla vände sig bort och skickade iväg henne irriterat, utan att ge henne något. Jag har jobbat i flera år med hemlösa och de har aldrig orsakat problem för mig, så jag förstår verkligen inte hur folk kan vara så skeptiska mot dem – fortsatte han – jag sa till min partner att om hon frågade mig skulle jag definitivt ge henne något”. Synd bara att den hemlösa kvinnan efter det plötsligt försvann.

Medan Carmen och Fred, hennes pojkvän, var på väg att lämna resaturanden, hörde hon en kvinnlig röst som ropade på henne och det var den stackars hemlösa kvinnan. Precis som hon gjort med de andra bad hon henne om något att äta och Carmen tvekade inte en sekund med att ge henne det som blivit kvar av middagen.

"Jag gav henne det jag hade kvar på tallriken, men jag kände att något var fel, jag kände mig konstig - förklarar kvinnan - Hon förtjänade mycket mer, så jag bjöd henne på middag. En god varm måltid var vad hon behövde. Jag bad restaurangpersonalen att inte slänga ut henne, men jag såg människorna bredvid blänga på mig. När jag sedan sa åt henne att stanna för att de höll på att göra i ordning middag åt henne lyste hennes blick upp och hennes ögon var fulla av tacksamhet. Jag har aldrig känt en sådan känsla förut."

Efter det kramade de två kvinnorna om varandra och situationen var oerhört rörande för dem båda. Tillsammans grät de och, kanske för första gången, kände den hemlösa kvinnan att någon brydde sig om henne. "Det är ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma och jag hoppas att många människor förstår att man ofta är hemlös inte av eget val utan av en kombination av saker som inte har gått rätt till i ens liv."

Ett exempel att följa, en historia som vi hoppas ska öppna många människors hjärtan och få oss att förstå vilken viktig roll altruism har i världen.

Advertisement