Hon säger åt sina tonårssöner att ta med sig bindor i skolväskorna: "Ifall deras vänner skulle behöva dem"

sofia

09 Januari 2023

Hon säger åt sina tonårssöner att ta med sig bindor i skolväskorna:
Advertisement

Puberteten kan vara ett riktigt helvete, både för den som går igenom den och för den som bevittnar "förvandlingen" utifrån. Föräldrarna bör försöka vara så stöttande som möjligt under en så svår tid, när hormoner börjar komma med in i bilden. Alla tjejer kommer att minnas det jobbiga ögonblicket när de först fick sin mens och oavsett hur mycket de hade hört talas om den kände de sig förmodligen oförberedda och överväldigade av denna händelse. Faktum är att det pratas för lite om menscykeln och alla relaterade aspekter, till den grad att vissa människor anser att det är ett tabubelagt ämne. Mamman som är huvudpersonen i denna berättelse har dock bestämt sig för att göra något konkret, på sitt eget lilla sätt, för att öka medvetenheten.

Advertisement

Facebook / Tara Epple Ahrens

Tara Ahrens har två söner, Micheal och Elia, som var 15 respektive 16 vid tidpunkten för denna berättelse, och en dotter på 10 år. Tara visste att hennes dotter höll på att utvecklas och ville öka medvetenheten bland sina tonårsbarn om vad varje kvinna tvingas möta i den åldern och sedan under hela sitt liv. För att göra det tog hon med sig dem för att handla i ett köpcenter. Tara förklarade situationen i ett inlägg: "Mina tonårssöner hjälpte mig med min shopping idag, inklusive att köpa deras lillasysters första bh...". Sedan tillade hon att båda skulle ha tagit med sig bindor i sina ryggsäckar till skolan som de kunde ge till sina vänner eller klasskamrater ifall de behövde dem.

"Båda pojkarna har bindor i sina ryggsäckar ifall någon av deras vänner hamnar i en nödsituation. Jag är bara en mamma som försöker ta bort alla könstabun!!" förtydligar Tara.

Pexels / Not the actual photo

Många användare var överens med Tara och det faktum att fler och fler människor borde ha denna inställning. Normalisering av menscykeln kommer också att leda till att ta itu med komplexa och betungande frågor, såsom skatten på bindor och det faktum att många kvinnor i världen inte ens har råd att köpa ett paket. Det är en nödvändig vara eftersom ingen kvinna kan välja att inte få sin mens och det är helt klart inte är ett val! Kostnaden för bindor är inte på något sätt banal och bör därför inte underskattas.

Vad som dock är förvånande är att det framför allt är kvinnor som är mest kritiska till Taras tankesätt. Många har definierat denna idé att låta hennes söner bära bindor i sina ryggsäckar som "löjligt" eller till och med gå så långt att de definierar det som "störande".

Vad tycker du om saken?

Advertisement