"Jag rakade min dotters ögonbryn eftersom alla kommenterade det hela tiden, men min man blev vansinnig"

av sofia

29 Juli 2022

"Jag rakade min dotters ögonbryn eftersom alla kommenterade det hela tiden, men min man blev vansinnig"
Advertisement

Nästan alla kvinnor tar bort hår på sina ben och andra kroppsdelar dagligen och började förmodligen som många andra i tonåren. Före detta tillväxtstadium är det faktiskt mer sällsynt att föräldrar låter sina döttrar vaxa eller raka sig eftersom det nästan alltid på den tiden rör sig om att vara luden snarare än att vara hårig. Det finns dock vissa undantagsfall, där flickan eller pojken i fråga upprepade gånger kan bli retade av andra för sin överdrivna hårväxt på vissa delar av kroppen och en förälder skulle aldrig vilja se sitt barn lida. En mamma berättade på Reddit att hennes dotter har väldigt tjocka och framför allt sammanvuxna ögonbryn. Även om hon älskar henne precis som hon är, verkar de flesta bara lägga märke till denna "unibrow" när de tittar på henne.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Denna mamma delade sina känslor på Reddit och frågade användarna om deras åsikt om saken, särskilt efter hennes mans kritik:

"Jag har en liten dotter som har väldigt tjocka, ihopväxta ögonbryn. Visst tycker jag att hon ser vacker ut, även om hon har en liten buskig panna, men jag är så trött på andra människors kommentarer. Varje dag, bokstavligen, säger folk till mig att jag borde klä ut henne som Frida Kahlo till Halloween, eller frågar skämtsamt om barnet har en larv i ansiktet, eller frågar mig om pappa verkligen är så hårig, etc. Ingen verkar lägga märke till något annat om henne förutom hennes unibrow."

Som det framgår av detta inlägg vill mamman inte att hennes barn ska uppmärksammas enbart för den enda fysiska egenskapen som omedelbart fångar ögat. Å andra sidan är var och en av oss mycket mer än vad vi visar för andra genom vårt utseende och det är beundransvärt att denna mamma vill att hennes dotter ska sticka ut i världen för sina andra egenskaper.

Kvinnan bestämde sig då för att vidta åtgärder för att lösa problemet.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

"Jag rakade av en liten hårbit på hennes panna, för att dela på hennes ögonbryn. Jag använde en liten ansiktshyvel som är väldigt skonsam och var nog med att ta hand om hennes hud direkt efteråt för att undvika irritation eller problem och jag fortsatte att göra detta varje vecka mer eller mindre", sa kvinnan. Efter ungefär 1 månad insåg dock mannen att hans dotter inte längre hade sitt unibrow och han blev både chockad och arg på sin fru.

"Han blev arg på mig för att: 1) jag inte rådfrågade honom innan; 2) jag kommer att förmedla problem relaterade till kroppsuppfattningen till min dotter; och 3) det är inget fel med att ha ett unibrow" förklarade kvinnan i inlägget på Reddit. "Jag sa till honom att när hon är gammal nog att uttrycka sina åsikter kan hon tala om vad hon vill, men tills dess kommer jag att fortsätta raka hennes ögonbryn så att folk ser något mer än bara hennes ögonbryn", avslutade kvinnan.

Många användare på Reddit ställde sig på kvinnans sida och tyckte dessutom att det var ironiskt att pappan tog en månad på sig innan han lade märke till denna "lilla" detalj.

Advertisement