Ett barn "stjäl" sonens leksaker i parken och mamman försvarar honom: "Du måste lära honom att dela med sig"

av sofia

12 Juli 2022

Ett barn "stjäl" sonens leksaker i parken och mamman försvarar honom: "Du måste lära honom att dela med sig"
Advertisement

Att lära sina barn att dela med sig är mycket viktigt, men det är minst lika viktigt att påminna dem om att respektera vissa gränser, liksom skillnaden mellan "dela med sig" och "ta allt man vill ha". Barnet borde i själva verket lära sig att släppa det som är hens eget spontant och inte efter att ha blivit tvingad av en förälder eller ett annat barn. En ung mamma inledde en mycket het debatt om ämnet och berättade hur hennes son Elliott inte längre hittade sin favoritleksaksbil på lekplatsen. Et barn hade sett att bilen stod på en bänk och hade bestämt att det var okej att bara ta den. Som du säkerligen kan föreställa dig gick diskussionen med den andra mamman långt ifrån smidigt till.

via c.maxxy/Tik Tok

Advertisement
 c.maxxy/Tik Tok

c.maxxy/Tik Tok

Carrie hade tagit med sin son till lekplatsen och den lilla pojken hade förstås tagit med sig sin favoritleksak, som var en lastbil i plast. Större delen av tiden han tillbringade i parken ägnades åt att bara rulla med hjulen på den lastbilen på marken och föreställa sig fantastiska berättelser och fantasivärldar. När han uttryckte önskan att gå och gunga följde hans mamma med honom och lämnade den "dyrbara" leksaken på en bänk, bredvid sin egen jacka. Efter att ha gungat ett tag frågade mamma Elliott vad mer hon ville göra innan hon återvände hem, och Elliott sa att han skulle vilja leka ytterligare 5 minuter med sin lastbil. Synd dock att leksaken hade försvunnit från bänken. Carrie insåg inom loppet av några minuter att ett annat barn lekte med hennes sons lastbil:

"Jag letade efter barnets mamma, men jag såg ingen förälder i närheten av den där bebisen. Så, tillsammans med min son, gick jag fram till honom och sa: 'Hej killen, det är Elliotts lastbil, kan han få tillbaka den?' Han gav mig en arg blick och sa nej eftersom han lekte med den. Sedan frågade jag honom var hans mamma var och han pekade ut henne för mig, så jag gick fram för att prata med henne."

Advertisement
 c.maxxy/Tik Tok

c.maxxy/Tik Tok

Barnets mamma verkade dock inte särskilt villig att diskutera saken: enligt henne fick hennes son leka med den lastbilen, även om den inte tillhörde honom. Enligt kvinnan var leksaken faktiskt obevakad och därför hade hennes son all rätt att ta den. När Carrie försökte bemöta kvinnans absurda argument skällde hon ut henne och sa att hennes son borde lära sig att dela med sig. I videon som publicerades på TikTok delade den unga mamman tydligt sin åsikt om saken: "Att dela med sig är inte alltid rättvist och jag vill inte lära mitt barn att han har rätt att ta allt det han vill bara för att andra borde "dela med sig"." Efter konflikten på lekplatsen fick Carrie tillbaka lastbilen och frågade människor på nätet vad de tyckte.

De flesta sa att de var på Carries sida och framför allt var alla överens om en punkt i synnerhet: innan man tar något bör man alltid be om lov.

Advertisement