En vaktmästare tar sin advokatexamen på universitet där han arbetar och förverkligar sin dröm

av sofia

17 Juli 2022

En vaktmästare tar sin advokatexamen på universitet där han arbetar och förverkligar sin dröm
Advertisement

Att ta en examen är ett viktigt mål för många studenter, vare sig de är unga eller inte. Ibland tenderar vi att underskatta värdet av en högre utbildning och vi tenderar att tro att det vid det här laget, när en viss ålder har uppnåtts, är omöjligt att gå tillbaka till studierna. Detta är vad Mr. Darlivan Caetano, 64, en av vaktmästarna vid ett universitet i staden Serra, Espírito Santo, Brasilien, trodde under en lång tid.

Darlivan kommer från en enkel familj på sju barn och ställdes inför många utmaningar i sin ungdom som hindrade honom från att skaffa sig en högre utbildning. Men livet ger oss alltid en andra chans och han var verkligen bra på att fånga den. Låt oss få berätta hans historia.

via La Republica

Darlivan växte upp i förorten och stötte på många svårigheter längs sin väg, särskilt när han var ung. "Jag levde som en hemlös man, jag mådde dåligt och jag nådde botten", sa han.

Problemen i ungdomen hindrade dock inte Darlivan från att drömma. Efter att ha återhämtat sig från de trauman han drabbades av började han 2007 arbeta som vaktmästare vid universitetet i sin stad och där fann han skäl att återuppta sina studier. 2011 återvände han till klassrummet för att slutföra gymnasiet i en ungdoms- och vuxenutbildningsklass. Efter att ha avslutat detta skede fick han stöd från elever och kollegor för att komma in på sin utbildning.

Advertisement

"Jag blev uppmuntrad av många människor som sa åt mig att plugga på universitetet. För mig var det ett mycket avlägset mål, att arbeta i skolan är väldigt hektiskt, men jag lyckades slutföra mina studier. Jag slarvade aldrig med arbetet. Jag var väldigt noggrann vid elevernas entré. När alla väl var i klassrummet och hade slagit sig ner hade jag mindre att göra och jag utnyttjade den korta pausen för att öppna böckerna. När jag tittar på varjag befinner mig ser jag enastående framgång och något som många kan reflektera över. Det ger mig lust att leva och att fortsätta kämpa", förklarade han.

Darlivan tog examen 2017 vid 59 års ålder. Han var den första av sina sju syskon och sju barn som fullföljde sin utbildning på denna nivå. I dag har han tre forskarutbildningar, ett slags virtuellt konsultkontor och jobbar fortfarande som lokalvårdare på universitetet. För tillfället är hans mål att klara kvalifikationsprovet för att kunna ägna sig professionellt enbart åt juridik. "Min plan är att fortsätta studera, specialisera mig och säkerställa en bättre livsstil för min familj. Min dröm är att ge mina barnbarn, barnbarnsbarn och syskon lycka och stabilitet", avslutade han.

En berättelse med ett lyckligt slut som kan vara en källa till hopp för alla de som känner sig uppgivna och tror att de inte längre har någon chans. Titta på Darlivan och bli inspirerad: han fick sin chans och han tog den, vem som helst kan göra detsamma.

Advertisement