Ett par med Downs syndrom erövrar webben: hon är en framgångsrik modell och han en entrepenör

av sofia

01 Juli 2022

Ett par med Downs syndrom erövrar webben: hon är en framgångsrik modell och han en entrepenör
Advertisement

Var och en av oss har en dröm i byrålådan, ett mål som vi vill uppnå till varje pris i livet. Det är dock inte alltid möjligt att göra detta. Det finns omständigheter, personliga egenskaper och olika andra skäl som skulle kunna stå i vägen. Men en sak är i alla fall säker: om det finns viljestyrka kan även det mest oöverstigliga hindret övervinnas. Det unga paret vi vill berätta om idag är verkligen ett bevis på detta.

Efter att ha blivit mycket kända på webben och även utanför, har dessa två unga människor med Downs syndrom trotsat alla fördomar och förverkligat sina respektive drömmar. Låt oss ta reda på vilka de är och vad de sysslar med i livet.

via CBS News

Sofia Jirau och Chris Gonzàlez är ett ungt förlovat par som har mycket intressanta jobb i livet. Hon är en framgångsrik modell, medan han har utbildat sig till kock och har öppnat en egen restaurang. Vad är problemet? Absolut ingenting, de är helt enkelt beundransvärda för den envishet och styrka som de har visat sig ha i sin kamp för att övervinna de fördomar som kretsar kring den intellektuella funktionsnedsättning som de båda lider av. Paret har båda Downs syndrom, ett tillstånd som i människors stereotypa tänkande kan sätta gränser för barn och vuxna medan det istället är precis tvärtom.

Advertisement

Kärleksparet har som så många andra ungdomar arbetat hårt och lagt all sin energi och många dagar på att förverkliga den största drömmen de båda hade i byrålådan. Sofia har blivit en mycket känd modell, har varit på många tidningars omslag, reser världen runt för fotograferingar och är en av de mest efterfrågade supermodellerna med Downs syndrom. En viktig milstolpe som tjejen, trots avståndet, tycker om att dela med sin pojkvän.

Chris, som också lider av samma problematik, har även han kunnat omsätta sina ambitioner till verklighet. Han pluggade, tog sitt körkort och startade sin stjärnrestaurang på hjul. En foodtruck som har ett mycket stort antal kunder.

Fotos de recuerdos. Mi novio me hizo sopresa ayer en mi casa

Pubblicato da Sofia Jirau su Mercoledì 27 aprile 2022

Att läsa sådana här berättelser är verkligen något som värmer i hjärtat och hjälper oss att se på livet med hopp och livsglädje. När vi känner oss besegrade, nedstämda och bara ser mörker omkring oss, borde vi tänka på Sofia och Chris och alla de som liksom dem aldrig har gett upp i livet, har kämpat, har tittat framåt och hållt huvudet högt och, i slutändan har uppnått det mål de strävade efter och förtjänade.

Tack för att ni visar oss vad man kan uppnå med tålamod och viljestyrka.

Advertisement