En tjej färgar sitt hår i regnbågens alla färger och spenderar 300 dollar, pappan låter henne betala hyran som straff

av sofia

21 Maj 2022

En tjej färgar sitt hår i regnbågens alla färger och spenderar 300 dollar, pappan låter henne betala hyran som straff
Advertisement

När man diskuterar relationen mellan föräldrar och barn måste man alltid vara försiktig eftersom det är ett mycket känsligt ämne att beröra. Faktum är att föräldrar inte alltid lyckas kommunicera och göra sig förstådda av sina barn, särskilt om barnet befinner sig mitt i tonåren. Mer generellt sett är dock vissa ämnen väldigt svåra att hantera och det finns risk för att man kan skapa missförstånd och missnöje. Det är just en sådan situation som pappan som vi ska berätta om idag hamnade i.

På grund av framförallt en specifik handling, utförd av hans 19-åriga dotter, bråkade den här mannen med sitt barn och, av rädsla för att ha gjort ett misstag, delade han sin historia på Reddit och bad om råd. Låt oss kika på exakt vad det var som gav upphov till konflikt mellan dem.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Eftersom han var väldigt osäker när det gällde det som hände med hans 19-åriga dotter bestämde sig dennna pappa för att berätta historien i ett inlägg på Reddit. Hans inlägg börjar så här: "Min fru och jag har 3 barn. Den äldsta, Kate, tog examen förra året och bestämde sig för att ta en paus från studierna. Vi hade inget att säga om den saken, men förklarade att hon skulle ha varit tvungen att följa vissa regler. - skriver mannen - Vi talade om att hon var tvungen att hitta ett jobb och även hjälpa till i huset. Hade det varit helt upp till mig hade jag även bett henne att betala en symbolisk hyra, men min fru var inte överens och jag lyckades inte driva igenom detta".

Det den här pappan inte alls tyckte om var sättet på vilket hans dotter hanterade pengar. Varje gång hon fick pengar spenderade hon allt på bara några minuter och framför allt på meningslösa och onödiga saker. Efter att ha försökt få henne att hantera sin ekonomi på ett bättre sätt var pappan ännu en gång tvungen att backa på grund av att hans fru och han själv var oeniga i ämnet.

"Många gånger har jag fått som svar att pengarna var hennes och hon fick spendera dem som hon ville. - säger hennes pappa - Detta är visserligen sant, men bara till en viss punkt. Eftersom hon fortfarande bodde hos oss verkade det rätt att ge henne regler och lära henne värdet av pengar och vikten av att vara sparsam". Det fanns dock inget att göra åt saken eftersom ingen verkade vilja lyssna och tjejen fortsatte göra som hon ville tills det plötsligt hände något som ännu en gång gav upphov till diskussion.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

En dag kom dottern hem med ett helt nytt utseende: hon hade färgat sitt hår i regnbågens alla färger och detta hade kostat henne hela 300 dollar. En enorm summa för något totalt onödigt enligt hennes pappa.

"Vid det laget sa jag till henne att om hon hade pengar för att betala frisören så kunde hon även betala hyran. - skriver han - Hon svarade att jag inte förstod vad som var viktigt för henne och att jag inte kunde bestämma över hennes inkomst. Min fru höll med henne. Hon sa återigen att jag skulle ge henne mer frihet och att hon så småningom skulle lära sig att hantera dessa saker på egen hand, men jag är inte alls övertygad om detta och det skrämmer mig".

Det dröjde inte länge innan människor började kommentera och de flesta av användarna berättade om liknande fall där det framgick tydligt att de var överens med pappans agerande. När allt kommer omkring är det väldigt viktigt att en förälder förmedlar vissa värderingar till sina barn och ingriper i situationer som de inte anser är lämpliga eller korrekta

Vad tycker du: håller du med den här pappan, eller tycker du att det är mer lärorikt att ge barnen större beslutsfrihet?

Advertisement