Hon donerar sin mjölk till mammor i svårighet när det inte finns ersättning i butikerna

av sofia

18 Maj 2022

Hon donerar sin mjölk till mammor i svårighet när det inte finns ersättning i butikerna
Advertisement

Bröstmjölk är definitivt den bästa maten för ett nyfött barn. Alla de som ammar vet hur viktigt det är att ge barnet rätt näring, framförallt under de första månaderna av livet, så att bebisen blir frisk och stark. Det finns dock ett fåtal fall där bröstmjölken inte produceras naturligt eller där mammor väljer att inte amma. Orsakerna kan vara varierande och kopplade till olika faktorer, men vad gör man i dessa fall? Alternativet är modersmjölksersättning. Synd bara att produktionen av detta livsmedel ibland, som det skedde nyligen i USA, kan vara otillräcklig. Lyckligtvis är världen full av generösa och osjälviska människor, som alltid är redo att ge en hjälpande hand till de som behöver det.

Mamman vi ska berätta om idag vet verkligen något om den saken. Under en svår period för många föräldrar bestämde hon sig för att frysa ner sin mjölk och sälja den för bara några dollar. Låt oss få berätta hennes historia.

via Fox13now

Wikimedia/Shmarrighan - Not the actual photo

Wikimedia/Shmarrighan - Not the actual photo

Alyssa Chitti, en ung mamma från Utah, är fullt medveten om den stora modersmjölksersättningskris som har drabbat USA. Krisen, som förmodligen är orsakad av nedstängningen av en fabrik, är mycket påfrestande för många föräldrar som behöver modersmjölksersättning för att kunna mata sina barn. Huvudpersonen i den här historien har lyckligtvis inte den här typen av problem, men eftersom hon förstår hur jobbigt det måste vara bestämde hon sig för att göra något för att hjälpa dem som har det svårt.

Alyssa har en hög produktion av bröstmjölk och har bestämt sig för att frysa in den och erbjuda den till alla de som behöver det för att kunna mata sina bebisar. I början var kvinnans avsikt att donera mjölken till Mountain West Milk Bank, men sedan, eftersom kontrollerna tog flera månader medan folk behövde den direkt, valde hon istället att lägga upp den till försäljning på internet.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

I en intervju sa hon skämtsamt: "Jag har ont om utrymme i huset och jag måste nästa tvinga på folk min hjälp. - sedan med en mer allvarlig ton, sa hon - jag har lagrat över 118 liter mjölk och skulle gärna sälja den till dem som behöver den, för att hjälpa till".

Eftersom hennes mål inte är att tjäna pengar, sa Alyssa att för tillfället har varje påse ett pris, men hon är mycket villig att sänka det för att kunna tillgodose allas behov.

Många andra mammor, förutom henne, vill även hjälpa andra genom att erbjuda sin egen mjölk till de som behöver den. Även den lokala mjölkbanken ber om hjälp varje dag. Som en av cheferna förklarar: "Vi gör allt för att förenkla donationsprocessen. Vi har över 20 platser i Utah och södra Idaho där donatorer kan ta blodprover och lämna sin mjölk. Kontroller är nödvändiga och viktiga och när processen väl har slutförts kan vi skicka produkten även och kanske framför allt till sjukhus".

Kort sagt en solidaritetskedja som många människor har hakat på och som vi hoppas kommer att vara en lösning på den tillfälliga bristen på bröstmjölksersättning.

Advertisement