En student bjuder hem en 71-årig kvinna som hade missat sista nattbussen och nu är de bästa vänner

av sofia

15 Maj 2022

En student bjuder hem en 71-årig kvinna som hade missat sista nattbussen och nu är de bästa vänner
Advertisement

Efter en god gärning följer vanligtvis alltid en annan och det är så positivitet och så kallade "mirakel" skingras. En 19-årig tjej tog till exempel omedelbart hand om en kvinna i en viss ålder som verkade vara ensam mitt i natten i Glasgow, Skottland. Kvinnan hade missat den sista nattbussen för att kunna åka hem och som ett resultat vandrade hon helt enkelt runt på stadens gator i fullständig ensamhet. Den unga kvinnan, som precis hade varit på en fest, kunde inte tillåta den där gamla kvinnan att vara ensam på gatan mitt i natten, så hon bjöd hem henne för att låta henne sova över den kvällen.

via Daily Record

Rebecca McCurry, en 19-årig student, hade precis varit på en fest när hon sprang på den söta kvinnan Ann, en 71-årig farmor som var till fots efter att ha missat den sista bussen. Kvinnan hade kommit till Glasgow för att besöka sin sjuka bror i mars 2021 och blev kvar på gatorna i staden utan någon möjlighet att återvända hem. Hon kunde inte ens ta in på hotell på grund av de restriktiva åtgärderna på grund av Covid-19, så hon hade bokstavligen ingenstans att ta vägen. Rebecca, efter att ha frågat den stackars kvinnan om allt var ok, kände inte för att lämna henne ensam och bjöd därför hem henne för att tillbringa natten hemma hos henne. Ann kunde inte sluta tacka henne, eftersom Rebecca hade räddat hennes liv den natten.

Advertisement

The 71-year-old gran was wandering the streets alone 😩

Pubblicato da Daily Record su Lunedì 9 maggio 2022

"Jag kunde inte tro det när hon berättade för mig att hon hade varit med så länge," kommenterade Rebecca, "Klockan var redan 23:30 på natten. Jag släppte in henne med mig och lät henne passera säkerhetskontrollen genom att säga att hon var min mormor." Tillsammans gick de upp på rummet och Rebecca berättade för Ann att hon skulle gå tillbaka till festen ett tag: "Var är min inbjudan?" sa Ann direkt, och efter ett tag befann de sig båda på Rebeccas vänners fest. "Alla älskade det", berättar den unga studenten.

Dagen därpå hade Rebecca nästan glömt att hon hade låtit Ann sova i sitt rum och blev nästan rädd när hon såg den där konstiga hårtussen sticka upp ur hennes säng. Den dagen lyckades Ann ta sig hem helskinnad och kvinna kunde inte sluta tacka Rebecca för hennes otroliga vänlighet.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnorna höll kontakten och blev nära vänner. Rebecca besökte henne under en helg i Dumfries och Galloway, Skottland, där hon roade sig med att få höra den gamla kvinnans berättelser. "Jag tyckte att hon var så intressant", sa Rebecca, "hon är lite av en hippie och har så många intressanta historier att berätta, hon har gjort alla tänkbara jobb."

Det är många års mellanskillnad, men detta har inte hindrat dem från att bli bästa vänner. Dessutom insåg Rebecca att det inte skrämmer henne att åldras längre: "Om det är så här att vara pensionär, då är jag med på det!".

Advertisement