En 7-årig flicka dricker för mycket från bägaren vid första nattvarden och prästen försöker stoppa henne (+VIDEO)

av sofia

08 Maj 2022

En 7-årig flicka dricker för mycket från bägaren vid första nattvarden och prästen försöker stoppa henne (+VIDEO)
Advertisement

Inom den katolska religionen är första nattvarden ett viktigt ögonblick för alla de pojkar och flickor som närmar sig kyrkan för första gången. Naturligtvis är det inte en händelse som enbart är reserverad för barn, eftersom även vuxna kan ta första nattvarden i hög ålder, om de som unga inte har fått en katolsk utbildning. Det är dock ett ganska viktigt ögonblick, som vanligtvis firas av hela familjen. När det är dags för själva ceremonin råder det alltså ingen brist på föräldrar som med sina mobiltelefoner filmar scenen där deras dotter eller son tar emot nattvarden för första gången. Denna mamma var inget undantag och hennes dotter fick alla närvarande att skratta i samma ögonblick som prästen gav henne bägaren med vin.

via Instagram / sheidebrink

Instagram / sheidebrink

Instagram / sheidebrink

Vanligtvis är första nattvarden något som varje katolskt barn genomför runt 7-10 års ålder och är alltid en bra anledning att fira tillsammans med alla släktingar och få massor av presenter. Under ceremonin finns det ett speciellt ögonblick som är tillägnat barnet som tar emot nattvarden för första gången och det är just i det ögonblicket som en mamma började filma sin dotter. Den lilla flickan gick fram till prästen, och mottog först oblatet och sedan vinbägaren. Som vi alla vet är mängden vin i glaset ganska liten, eftersom det är en symbolisk gest. Den lilla flickan nöjde sig dock inte med att bara smutta och fortsatte att dricka i några sekunder. En stark tystnad spreds i rummet, som sedan bröts av de närvarandes skratt när flickan efter drygt 12 sekunder fortfarande drack ur bägaren.

Advertisement
Instagram / sheidebrink

Instagram / sheidebrink

Prästens reaktion, som förgäves försöker hindra barnet från att fortsätta dricka vinet, är ännu roligare med tanke på stundens pinsamhet. Alla skrattade gott och den lilla flickan förstod kanske inte ens vad som just hade hänt när hon återvände till sin plats med händerna i kors.

En rolig scen som snabbt spreds på nätet!

Advertisement