En mamma vägrar låta ett "oinbjudet" barn delta vid dotterns fest och ger upphov till kontrovers

av sofia

10 April 2022

En mamma vägrar låta ett "oinbjudet" barn delta vid dotterns fest och ger upphov till kontrovers
Advertisement

Föräldrar vet mycket väl hur "födelsedagsfestkretsen" fungerar för deras barn, men det finns en hel del situationer där en del människor fortsätter att bete sig felaktigt. Vad syftar vi på? Ja, du vet när ett barn bjuds på en födelsedagsfest och hans pappa eller mamma tar sig friheten att lämna barnets bror eller syster på festen också? Många kommer att säga att de inte tycker att det är ett problem, men en mamma har bestämt sig för att göra detta till sitt personliga korståg. Kvinnan skrev ett inlägg på Reddit, förklarade situationen och berättade specifikt vad som hände på hennes 10-åriga dotters födelsedag.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mamman som är huvudperson i denna berättelse, har 3 barn och vet vad det innebär att vara förälder. Under hennes barns och vänners födelsedagskalas har hon alltid betonat hur själviskt beteendet hos de föräldrar som också lämnar sina yngre och/eller äldre barn som faktiskt inte var direkt inbjudna till evenemanget är enligt hennes åsikt. Många kommer att tänka: vad är problemet? Och den främsta orsaken till detta är alltid densamma: hur kan man säga nej till ett barn? Faktum är att antalet inbjudna barn i många fall är en fråga om budget och att föräldrarna betalar exakt för vad de har beställt, utan onödigt slöseri. Å andra sidan är det även frustrerande för objudna barn att gå på en fest där de förmodligen inte hittar någon i deras ålder att leka med. Naturligtvis finns det föräldrar som erkänner att de är i svårighet och artigt ber att få lämna även sitt andra barn på festen, men vad händer om denna begäran inte är så artig? Den här mamman vägrade till exempel att ta emot ett extra barn på sin 10-åriga dotters födelsedagsfest.

Festen i fråga skulle vara ett begränsat evenemang för ett fåtal barn, även för att anpassa sig efter anti-covid-restriktionerna, och mamman hade svarat på alla frågor i förväg. Dessutom skulle varje deltagande barn få ett kit för att kunna bygga något, så att alla kunde ha roligt samtidigt som de behöll avståndet till de andra barnen. Varje kit var givetvis förbetalt, och det skulle inte finnas några "extra" kit. Trots denna varning var det en förälder som krävde att få lämna sitt andra barn på festen också. Svaret från födelsedagsflickans mamma var hårt, men orubbligt: ​​nej.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Barnens föräldrar hävdade att de två kunde dela på kitet och båda stanna kvar på festen, men mamman tyckte inte att det verkade rätt. Kvinnan lät sig inte ens övertalas av barnets besvikelse, alltså syskonet till det bjudna barnet, och resultatet blev att föräldern gick därifrån med båda barnen, utan att låta någon av dem vara med på festen. En annan förälder sa till mamman att hon kanske helt enkelt hade kunnat låta dem dela på kitet, utan att skapa så mycket väsen, trots allt: vem säger nej till ett barn? "Men jag känner att det är viktigare att lära mina barn värdet av en överenskommelse och hålla fast vid den," kommenterade mamman "detta är viktigare än att skydda känslorna hos ett barn och en förälder som kände till situationen mycket väl".

De flesta användare höll med denna mamma: "Det verkar som ett genomtänkt beteende", med hänvisning till det faktum att föräldern också skulle bli fri från det andra barnet under några timmar, under det att festen pågick, utan att ens behöva ringa efter en barnvakt.

Kort sagt, tycker du att den här kvinnan var för hård när hon vägrade låta ett annat barn närvara eller håller du henne om att en överenskommelse är en överenskommelse? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement