En mamma gör allt hon kan för att visa sin dotter som föddes med ett ovanligt födelsemärke i ansiktet hur vacker hon är

av sofia

01 April 2022

En mamma gör allt hon kan för att visa sin dotter som föddes med ett ovanligt födelsemärke i ansiktet hur vacker hon är
Advertisement

Var och en av oss är unik och speciell på vårt eget sätt, och det är just denna unikhet som skiljer oss från mängden. Att kunna se positivt på mångfald redan från tidig ålder innebär därför att växa upp i harmoni med alla och vara stolt över sina egenheter. Detta är vad Nicole Hall försöker förmedla till sin lilla Winry, en tretton månader gammal bebis som föddes med ett mycket stort födelsemärke i ansiktet. Så fort hon föddes trodde Nicole och hennes man att det var ett brännmärke, men sedan insåg de att det var ett extremt sällsynt mörkt födelsemärke. Även om det är en hudmissbildning som kan orsaka cancer är mamman just nu mer oroad över att hennes dotter ska bli mobbad när hon växer upp.

via Good Morning America

Lilla Winry har ett mörkbrunt födelsemärke i ansiktet, vilket tydligt skiljer henne från de flesta andra bebisar. Detta tillstånd som hon har haft sedan födseln kallas medfödd melanocytisk nevus, vilket är en hudmissbildning som uppträder i form av en mörk "fläck" och som, baserat på sin storlek, kan ha ett obehagligt utseende ur estetisk synvinkel ... Naturligtvis är det inte bara en fråga om utseende eftersom Winrys föräldrar ofta måste ta henne till hudläkaren och vara mycket noga med att skydda henne från solens strålar, med krämer och hattar. Alla dessa försiktighetsåtgärder behövs ännu mer för Winry, eftersom hon är mer benägen att utveckla hudcancer i sitt tillstånd.

Mamman är dock just nu mer oroad över att barnet kan få sociala svårigheter så fort hon blir lite äldre. För tillfället är Winry en mycket glad och mycket aktiv flicka, som inte har något som skiljer sig från något annat barn. När hon växer upp kommer dock den estetiska skillnaden jämfört med de andra barnen att bli mer och mer påtaglig och mamman vill inte att hennes dotter ska behöva känna sig obekväm.

Advertisement

Det är därför Nicole har ett Instagramkonto där hon delar bilder på sin familj och sin dotter Winry – för att sprida lite medvetenhet och göra människor mer lyhördha inför en situation som förmodligen inte många kommer att ha sett i sitt liv. "För många människor är det här första gången som de har sett ett födelsemärke som hennes och det är en del av anledningen till att jag gillar att dela detta", förklarade Nicole och tillade: "Detta är en bra utgångspunkt för föräldrar och deras barn för att starta en dialog om barns olikheter, eller för de föräldrar som har ett barn som ser ut som Winry eller har någon form av födelsemärke och äntligen ser sitt barn representerat av andra vittnesmål”.

Vi önskar denna vackra lilla flicka all lycka i livet!

Advertisement