Han bygger en låtsashastighetsmätare för att få bilisterna som kör förbi hans hus i hög hastighet att sakta ned

av sofia

10 Mars 2022

Han bygger en låtsashastighetsmätare för att få bilisterna som kör förbi hans hus i hög hastighet att sakta ned
Advertisement

Att bo på en överdrivet trafikerad plats är inte direkt någons förstahandsval, men det är inte ovanligt att man när man köper eller hyr ett hus inte till en början inser hur mycket trafiken kan påverka livskvaliteten. Om vårt hus vetter mot en vältraffikerad gata för att det kanske ligger mitt i staden, kommer det att bli svårt att helt isolera ljudet från bilar som rusar förbi i hög fart och tutar. Kort sagt, det är nödvändigt att utvärdera väl från fall till fall och även ta hänsyn till denna aspekt eller så kan du göra som Peter Van der Gucht, en 57-åring från Stekene, i Flandern, som byggde en låtsasfartkamera framför sitt hus, för att få bilarna att sakta ner!

via HLN

Advertisement
Pixabay/ Not the actual photo

Pixabay/ Not the actual photo

I en liten by i Flandern beslutade 57-årige Peter Van der Gucht att han hade fått nog av alla de bilar som körde förbi på gatan framför hans hus i hög hastighet varje dag. För att lösa problemet på sitt eget sätt byggde mannen en låtsasfartkamera, med avsikt att skrämma bilister som förhoppningsvis skulle sakta ner av rädsla för att få böter.

Eftersom Peter är en professionell karossbyggare hade han inga större svårigheter att designa och göra en fartkamera som var så realistisk som möjligt. Slutresultatet var faktiskt så tillfredsställande att de förväntade resultaten inte dröjde länge: bilister som tidigare nästan aldrig respekterat 50 km/h-gränsen har äntligen börjat sakta ner.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Peter hittade sin alldeles egna lösning på detta problem och det var inte heller olagligt: "Polisen kom för att be mig om förklaringar två gånger" berättar Peter, "men de erkände att jag inte gjorde något olagligt, eftersom den falska kameran är monterad på privat mark och inte på allmän gata." Inga problem alltså ur juridisk synvinkel för Peter.

Tycker du också att den här historien är inspirerande?

Advertisement